Колеги питането ми е следното , ако някой знае разбира се или не му представлява проблем ако има налични да премери
Става въпрос за пружини за пасат комби 92 година модел 1.8 пълен механичен инжекцион KR двигател 136 коня
значи на тая кола аз меря диаметъра на пружините отпред и отзад с шублер - 13мм и отпред и отзад
с един колега тук от форума спориме той казва че трябвало да бъдат 12мм отпред и 10мм отзад което според мен не е така защото стандартния голф 3 е с такива размери на пружините
Ако някой колега знае или му се занимава да премери нека каже като незабравя да опише и модела на колата си
пружини за пасат комби
Re: пружини за пасат комби
Спора ви няма никакъв смисъл защото сравнявате нещо което неможете да сравните.
Имам в предвид:колата дали е комби или седан,това е ясно,има значение какъв е мотора на колата(колкото по-голям по яки пружини),от значение и с климатик ли е колата,дали е с ръчни скорости или автоматик а да не говорим,че има произведени коли предвиени да теглят каравани и там са още по-усилени.
Е как да сравним тогава пасат с пасат като не знаем за какво е предвидена колата,а и незнаем дали преди нас не са сменяни с други.Виждал съм пасати с ладови пружини и от Джета и куп щуротии така че......Пиите по една бира и ...
Аз отзад съм с 12,1дебелина пасат АБФ комби с климатик ако ви помага нещо,отпред не съм ги мерил.
Имам в предвид:колата дали е комби или седан,това е ясно,има значение какъв е мотора на колата(колкото по-голям по яки пружини),от значение и с климатик ли е колата,дали е с ръчни скорости или автоматик а да не говорим,че има произведени коли предвиени да теглят каравани и там са още по-усилени.
Е как да сравним тогава пасат с пасат като не знаем за какво е предвидена колата,а и незнаем дали преди нас не са сменяни с други.Виждал съм пасати с ладови пружини и от Джета и куп щуротии така че......Пиите по една бира и ...
Аз отзад съм с 12,1дебелина пасат АБФ комби с климатик ако ви помага нещо,отпред не съм ги мерил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора колега много си прав така е признавам ... само да попитам има ли начин да познаем колко са подсилени пружините или поне от каква кола са били при положение че вече са свалени от пасат и не е ясно нищо друго
сега съм взел едни предни пасатовски пружини които фито им е 12.4мм отново незнам какъв мотор е има или няма климатик , на самите пружини обаче има два маркера бяла и до нея оранжева точка , това дали показва нещо... въобще фито има ли някакво значение в случая
А действително ти си прав онея мерки дето бях писал в темата съм ги мерил от пасат комби с климатик и 136коня двигател сега пак ще ги меря да не съм сбъркал ще видя и за някакви маркери
сега съм взел едни предни пасатовски пружини които фито им е 12.4мм отново незнам какъв мотор е има или няма климатик , на самите пружини обаче има два маркера бяла и до нея оранжева точка , това дали показва нещо... въобще фито има ли някакво значение в случая
А действително ти си прав онея мерки дето бях писал в темата съм ги мерил от пасат комби с климатик и 136коня двигател сега пак ще ги меря да не съм сбъркал ще видя и за някакви маркери
Някъде в ЕТКА ги гледах по цветовете на точките и броя им,но не ги откривам в момента.
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Колега i3v3a3n искам само да питам нещо - понеже и на мен едната предна пружина е счупена и не открих тези точки,кажи ми къде да гледам да ги видя,че два дена заничам и нищо не намирам.Възможно е и да се се изтрили...... при свалено колело трябва ли да се виждат?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ето това имам аз за пружините https://picasaweb.google.com/1145918591 ... 9276079506