Вътрешни карета...Скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Вътрешни карета...Скоростна кутия

Мнениеот Тони1 » Пет 15 юли 2011 11:16

Ето,че и техният ред им дойде,вчера вдигахме с един приятел колата на крик да видя как са лагерите и като въртяхме предните колела,каретата чаткаха много мъжката,аз отдавна си знам че са за смяна де,дано не се съсипят тотално докато ги сменя...
Въпроса е някой,които е сменял да даде съвет от къде да взема,че почвам да се чудя за морга при цени само за оригинални част едната страна е 500 лева мисля алтернативи :bishop

Последна промяна от Тони1 на Вто 02 авг 2011 10:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Вътрешни карета?

Мнениеот radotom » Пет 15 юли 2011 13:06

Тони, вземаш си нови маншони (с грес и всичко останало в комплекта), сваляш и двете карета, като запомняш кое от коя страна е и ги разглабяш.
Хубаво, до блясък, измиване с коресилин, сглабяне, гресиране и... монтиране на 'грешните' места! :lol: :lol:
С други думи - това, което ти е било от ляво го монтираш на дясната полуоска и обратно ;)
Като ги отвориш и измиеш ще видиш, че каретата са 'накълвани' само в единия си работен край. Другия ще йм е чисто нов! Просто не се натоварват еднакво, защото в 99.999% от случаите караш напред, не назад ;)
Много вероятно е да видиш зор със сглабянето - с 'чалъм' са :banghead: Огледай внимателно двете гривни как са разположени една спрямо друга. Иначе има опасност да ги блокираш да не могат да се кълчат и съответно ще ги потошиш още при първия опит да тръгнеш.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 15 юли 2011 13:16

Вътрешните карета май са комплект с полуоската и цената е scare

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 15 юли 2011 13:19

За външните карета го разбрах от форума този номер наскоро и ме е яд,че досега съм хвърлих над 6-7,но за вътрешните не знаех дори още не вярвам,че може,направо да я карам на моите момчета и да им казвам да разменят всичко значи :bowdown

Последна промяна от Тони1 на Пет 15 юли 2011 13:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 юли 2011 13:20

Аха!
Ето, значи, още една причина да не мога да си купя В5.х :lol: :lol:
При В3/В4 са със зегер-шайба. Избиват се и после могат да се набият пак.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 15 юли 2011 13:22

между другото от магазина ми казаха,че съм можел да взема само чашките,от голф 4 на цена около 200 лева,но като не съм разглабял все още нищо не ми е ясно на какво дередже е и как мога да мина...

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 18 юли 2011 14:21

Колеги какво смятате последно,да разглабяме ли и да пробваме дали може да се разменят местата им ?

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Re: Вътрешни карета...Скоростна кутия

Мнениеот Тони1 » Вто 02 авг 2011 10:58

Малко монолог почнах да си водя ама все пак събирам съвети преди да дам пак една торба пари,
майстора ми я сложи на подемник и отдолу се чува че целият звук идва от скоростната кутия или там където влизат шлиците на вътрешните,мисля че диференциала
на висока скорост вие а на ниска се чува някакво "румолене" точно по-средата,има ли вариант да е някакъв лагер или да търся нова кутия?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 05 авг 2011 13:24

Продават се комплект само при вносителя. До колкото съм запознат по другите магазини има и вътрешни карета :) .

На Б5 1.9ТДИ с пет степенна кутия двете полуоски изглеждат абсолютно еднавки (сложени една до друга на земята). Наложи се да ги проверяваме в ЕТКА-та коя лява и коя дясна. Със тях събрах и кутията от AVF, така че и там би трябвало да стане - направо да се смени лявата с дясната полуоска вместо да се разкачат каретата. Ама не съм сигурен в това което казвам :) . Някой трябва да пробва първо.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 05 авг 2011 15:34

Нощеска сложихме направо друга 6 степенна кутия след малко ще я дозглобим и ще видим ще има ли пак такова виене,да се надявам че няма трети път да я сваляме,каретата уж били добре ако остане време може да пробваме да ги сменим и тях...

Върни се в “Passat”