Въпрос за омекнали пружини на Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за омекнали пружини на Пасат Б3

Мнениеот kr1s0 » Сря 27 юли 2011 22:25

Здравейте колеги.Прочетох доста теми по въпроса с окачването при пасатите,и по-специално за проблема с меките пружини. :banghead: Въпросът ми е с тези подложки ще успея ли да закрепя положението на първо време с риск да загубя малко от комфорта при возенето ?
http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=19893
Виждам,че има колеги,които са ползвали,но да почна да пиша на един по един не мога да смогна mhihi

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Re: Въпрос за омекнали пружини на Пасат Б3

Мнениеот DJ_TOLYO » Чет 28 юли 2011 13:58

Имам такива подложки сложени още от италианеца и отзад и отпред, но не вярвам да ги е сложил заради омекнали пружини. Не оказват влияние на возията, според мен са по-скоро някакво ограничение да не може да пада много надолу колата.

fuklyoto270
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fuklyoto270 » Чет 28 юли 2011 16:00

колеги,за омекнали пружини.да говорим все едно за изтарвали амортисьори.пружината е смачкана за толкова години каране.гумата започва да упира в предните калници.отзад по става за корекции,.може да се вдигне с една втулка от парче траба.но отпред небива компромиси,. :beer

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 28 юли 2011 18:44

Абе да не са от злато тея пружини,че подложки ще слагаш ...купи направо едни нови пружини за б3 и си карай ..

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 02 авг 2011 7:27

Ми не са златни пружините ама за 20годишна кола кола повече от 5 лева си е разхищение. Колега има една транспортна гума с плат дебела е 15мм. Потърси такава от някой познат и с зеге си изрежи 2 подложки супер се получава и без пари.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Вто 02 авг 2011 7:32

до колкото знам ако натовариш колата с такива подложки има риск да си счупиш пружините scare
(нз колко е вярно) :deal

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Вто 02 авг 2011 10:15

Ако погледнете внимателно пружините при натоварен /та и при празен/ автомобил ще видите, че при старите ЗАДНИ пружини /на Пасат/ горните 3 витки са прилепнали една към друга, поради стареене на материала са загубили еластичността си.Затова и най-често се чупят там. Пружината действа само в долните 2/3 от цялата си височина. С поставяне на подложка се "повдига" долната част , но и това решение е временно, защото се натоварва още повече средната, работещата част на пружината.Натоварването трябва да бъде равномерно, по цялата пружина!
Ето защо е по-добър вариант СМЯНА на пружините.
Със здрави.
Дали ладови, вартбургови - като по-евтини, или пасатови - това е вече въпрос на личен избор.

Върни се в “Passat”