Помощ(информация) за покупка на Пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
nevestulka
Автомобил:
Двигател:

Помощ(информация) за покупка на Пасат

Мнениеот nevestulka » Пет 29 юли 2011 18:40

Здравейте, предварително се извинявам, ако темата не е за тук.
Ориентирал съм се към покупка на кола и един от вариантите е Пасат 1.9тди 131кс 2002-2003г. Като цяло във всички обяви за Пасат пише, че колите са по на 130 хил км, което като цяло ме притеснява и съм сигурен, че са превъртяни назад с около 150 хил км. Доста мениния чух за тази кола - едни казват, че е много хубава. други казват, че не струва. Искам мнението на някой. който притежава такъв Пасат. Също ме интересува колко горе долу струва масло и филтри, ремъците и всички други неща около тях, цената на съединител и маховик, също и колко струва ремонт на автоматична скоростна кутия? Кое е по-удачно автоматик или ръчни скорости? Моля да коментират хора, които притежат или са притежавали тази кола. Благодаря предварително за отделеното време

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ(информация) за покупка на Пасат

Мнениеот vasilb » Пет 29 юли 2011 20:32

Както някой колега беше казал - вземи си чипс, бира и хамбургер за всеки случай, ползвай търсачката и ... приятно четене! Има изписано много по всички въпроси, които те вълнуват. :wink:
Да не съм голословен:
Колата е на пъти повече километри от показанията - втората ръка е чист късмет и малко наблюдателност.
Колата е хубава, но си иска поддръжка, която не е по джоба на всеки.
Съединител - около 1000лв. демпферен и 300-400 обикновен.
Обслужването - ремъци, ролки, масла и т.н. според зависи колко ти вземат за работа, каква марка са нещата, които ще вложиш като варира между 300-400 до 7-8-900лв.
Ремонт на автоматична скоростна кутия ... съм чувал ... , че не е за чуване! :lol: По-евтино ще ти е направо "нова" (втора ръка де).
Автоматик или ръчни - лично предпочитание, но при автоматика ако не е била поддържана правилно (смяна на маслото) ще береш ядове и то стабилни финансови.
Има и раздел дизел. И пак - :търсачкаа - има да четеш със седмици. :wink:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 29 юли 2011 21:18

Моята "каляска" е такава.Теми има доста...аз поне в 3-4 съм писал точно за тези неща :) Обслужване в порядъка 700-1000 лв. все пак зависи дали всичко ще се смени...!За маховици се каза по-горе иииии ако се уцели читава покупка :да: въпреки,че са врътнати минимум със 100 000 км.

Аз съм доволен и не съжалявам,засега всичко държи дай Боже :bishop С чип...мммммм става много палава "печката" :twisted: Относно автомат/ръчка......едното е по-удобно,а другото по-сигурно :deal

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Съб 13 авг 2011 21:20

Аз имам такава 2004г модел вече 4 години.Стандартното обслужване си е нормално последната ми смяна на масло филтър и труд беше около 130лв в Унитрейд.Вече поостаря и има и по-евтини части.Не съм правил кой знае какви ремонти та не ме заболяло още с цени.Сменил съм само външно каре заради маншон и ми струваше с труда около 50лв.И един маркуч за турбината за 160лв. за 4 години.Това е.Но всичко е до късмет това е втора употреба все пак.

Върни се в “Passat”