Всичко е ново и пак прегрява

Техническа и сервизна информация за Passat
ZERKON
Автомобил:
Двигател:

Всичко е ново и пак прегрява

Мнениеот ZERKON » Съб 30 юли 2011 15:01

Здравейте колеги това е първото ми мнение за прегряване е въпроса, проверих и изчетох всичко в търсачката но не ми помогна. имам странен проблем на паст 1.8 В3 сменил съм водна помпа, термостат, пластмасовите съединения на главата, гарнитура на главата, датчика за перката, и предния радиатор всичко е чисто ново. Обаче пасата прегрява хвърля водата от разширителното казанче защото завира, колата не надува датчика на температурата ми показва 90 градуса и все пак загрява термостата отваря. не мога да си обясня какво става ако имате предположения казвайте че без кола лошо.
П.С. мисля си да махна термостата и да пробвам без него. радиаторчето на парното и перфектно.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Всичко е ново и пак прегрява

Мнениеот IvanMan » Съб 30 юли 2011 17:25

С кой двигател е, ABS или RP?
Ако е си с ABS си провери отвора на пластмасовото съединение към разширителния съд.
Обикновено там е много малък отвора и не може да се обезвъздуши системата.
За RP мисля, че имаше някакъв проблем с маркуча към разширителния съд (запушва се) и води до съшия резултат.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 30 юли 2011 19:08

Щом надува освен написаното от IvanMan, е хубаво да се провери и за пукнатина в главата, щом е сменяна гарнитурата.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 30 юли 2011 19:47

Когато охладителната система не е херметична водата завира при 100*.Датчика показва 90*, но той не е вътре в главата и блока,където температурата е най-висока.Кипналата вода - парата изтласква течността навън.

Колега,провери си капачката на разширителното казанче - "О" пръстен или клапан.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 30 юли 2011 20:12

ZERKON написа:Здравейте колеги това е първото ми мнение за прегряване е въпроса, проверих и изчетох всичко в търсачката но не ми помогна. имам странен проблем на паст 1.8 В3 сменил съм водна помпа, термостат, пластмасовите съединения на главата, гарнитура на главата, датчика за перката, и предния радиатор всичко е чисто ново. Обаче пасата прегрява хвърля водата от разширителното казанче защото завира, колата не надува датчика на температурата ми показва 90 градуса и все пак загрява термостата отваря. не мога да си обясня какво става ако имате предположения казвайте че без кола лошо.
П.С. мисля си да махна термостата и да пробвам без него. радиаторчето на парното и перфектно.

в капачката на разш.казанче има един пръстен,виж дали е там и най-вече дали си е на мястото

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 30 юли 2011 20:26

А перката включва ли?

ZERKON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZERKON » Нед 31 юли 2011 0:33

перката включва когато си иска датчика е нов. Капачката на разширителното казанче също е нова главата е минала водна проба и шлаиф преди да се сложи. перката работи и на двете степени пробвал съм я на късо като дам. малкия маркуч за казанчето е наред проверих го няма запушвания или стеснение в отвора.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 31 юли 2011 7:55

Освен тогава поради някаква причина да не може да се обезвъздуши радиаторчето на парното може би. Там ако на входа и изхода си седят още неговите термостати примерно да се бъзикат нещо. Ако се изолира парното да не върти през него евентуално какво ли би станало!?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 31 юли 2011 8:03

ZERKON написа:перката включва когато си иска датчика е нов. Капачката на разширителното казанче също е нова главата е минала водна проба и шлаиф преди да се сложи. перката работи и на двете степени пробвал съм я на късо като дам. малкия маркуч за казанчето е наред проверих го няма запушвания или стеснение в отвора.

Ако намериш причината за това, предполагам и проблемът ще се реши. Щото това е само следствието :talk: Ако всичко, което казваш е сменено, проверено, работещо ново - то тогава май остава въздух в системата или може би капачка на разш.съд. Като е студена запали махни капачката на казанчето и гледай какво излиза от тънкото маркучленце.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 31 юли 2011 8:12

Газова има ли колата?Ако има провери дали Изпарителя не надува към охлаждането!

ZERKON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZERKON » Нед 31 юли 2011 10:12

Отстраних проблема смених 2 капачки на раз. съд и накрая се оправи като взех една от работеща кола, пробва всичко е наред върнах старите рекламация и взех нова. Сега проблема се реши благодаря а вниманието и търпението.

Върни се в “Passat”