Здравейте колеги това е първото ми мнение за прегряване е въпроса, проверих и изчетох всичко в търсачката но не ми помогна. имам странен проблем на паст 1.8 В3 сменил съм водна помпа, термостат, пластмасовите съединения на главата, гарнитура на главата, датчика за перката, и предния радиатор всичко е чисто ново. Обаче пасата прегрява хвърля водата от разширителното казанче защото завира, колата не надува датчика на температурата ми показва 90 градуса и все пак загрява термостата отваря. не мога да си обясня какво става ако имате предположения казвайте че без кола лошо.
П.С. мисля си да махна термостата и да пробвам без него. радиаторчето на парното и перфектно.
Всичко е ново и пак прегрява
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Всичко е ново и пак прегрява
С кой двигател е, ABS или RP?
Ако е си с ABS си провери отвора на пластмасовото съединение към разширителния съд.
Обикновено там е много малък отвора и не може да се обезвъздуши системата.
За RP мисля, че имаше някакъв проблем с маркуча към разширителния съд (запушва се) и води до съшия резултат.
Ако е си с ABS си провери отвора на пластмасовото съединение към разширителния съд.
Обикновено там е много малък отвора и не може да се обезвъздуши системата.
За RP мисля, че имаше някакъв проблем с маркуча към разширителния съд (запушва се) и води до съшия резултат.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Щом надува освен написаното от IvanMan, е хубаво да се провери и за пукнатина в главата, щом е сменяна гарнитурата.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Когато охладителната система не е херметична водата завира при 100*.Датчика показва 90*, но той не е вътре в главата и блока,където температурата е най-висока.Кипналата вода - парата изтласква течността навън.
Колега,провери си капачката на разширителното казанче - "О" пръстен или клапан.
Колега,провери си капачката на разширителното казанче - "О" пръстен или клапан.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
ZERKON написа:Здравейте колеги това е първото ми мнение за прегряване е въпроса, проверих и изчетох всичко в търсачката но не ми помогна. имам странен проблем на паст 1.8 В3 сменил съм водна помпа, термостат, пластмасовите съединения на главата, гарнитура на главата, датчика за перката, и предния радиатор всичко е чисто ново. Обаче пасата прегрява хвърля водата от разширителното казанче защото завира, колата не надува датчика на температурата ми показва 90 градуса и все пак загрява термостата отваря. не мога да си обясня какво става ако имате предположения казвайте че без кола лошо.
П.С. мисля си да махна термостата и да пробвам без него. радиаторчето на парното и перфектно.
в капачката на разш.казанче има един пръстен,виж дали е там и най-вече дали си е на мястото
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
А перката включва ли?
перката включва когато си иска датчика е нов. Капачката на разширителното казанче също е нова главата е минала водна проба и шлаиф преди да се сложи. перката работи и на двете степени пробвал съм я на късо като дам. малкия маркуч за казанчето е наред проверих го няма запушвания или стеснение в отвора.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Освен тогава поради някаква причина да не може да се обезвъздуши радиаторчето на парното може би. Там ако на входа и изхода си седят още неговите термостати примерно да се бъзикат нещо. Ако се изолира парното да не върти през него евентуално какво ли би станало!?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
ZERKON написа:перката включва когато си иска датчика е нов. Капачката на разширителното казанче също е нова главата е минала водна проба и шлаиф преди да се сложи. перката работи и на двете степени пробвал съм я на късо като дам. малкия маркуч за казанчето е наред проверих го няма запушвания или стеснение в отвора.
Ако намериш причината за това, предполагам и проблемът ще се реши. Щото това е само следствието
Ако всичко, което казваш е сменено, проверено, работещо ново - то тогава май остава въздух в системата или може би капачка на разш.съд. Като е студена запали махни капачката на казанчето и гледай какво излиза от тънкото маркучленце.- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Газова има ли колата?Ако има провери дали Изпарителя не надува към охлаждането!
Отстраних проблема смених 2 капачки на раз. съд и накрая се оправи като взех една от работеща кола, пробва всичко е наред върнах старите рекламация и взех нова. Сега проблема се реши благодаря а вниманието и търпението.