Ангренажен ремък В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Ангренажен ремък В3

Мнениеот MAXXYY » Сря 03 авг 2011 20:07

Колеги как мога да разбера дали ангренажният ремък и ролката са за смяна и на каква цена са/1.6 карбуратор/?Няма записано на колата кога са сменяни но старият собственик ми каза че има още 10-15000 да карам.Аз вече навартях 3-4 хил. но ме претеснява дали ми казва истината а сега ми трябват пари за други неща и мисля след месец да ги сменя а ще навъртя и още доста километри в близките дни.А задалжително ли е да се сменя и ролката заедно с ремъка.Ако има по какво да разбера ремъка дали е износен споделете.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: Ангренажен ремък В3

Мнениеот keymaker » Сря 03 авг 2011 20:46

ако продавача ти е първи братовчед(и тогава е малко съмнително)може да му вярваш,иначе за спокойно шофиране 10-15лв.ремък "геитс" и 22-26лв.ролка "ина"за работа 20-40лв.и си караш спокойно без притеснение по тази част от двигателя.

damian d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damian d » Чет 04 авг 2011 14:11

Колегата keymaker е много прав- доверие никому за тези неща, продавача винаги ще каже че са сменяни скоро. Според мен няма как по външния им вид да се разбере дали са за смяна. Затова се сменят на 60 000км. Сменяй ремък и ролка за да си спокоен. Аз сменях скоро- ремък Roulunds-14, ролка Ruville-18, работа-20. Успех. :beer

Потребителски аватар
Linkos
Автомобил: VW Golf 1.8 T
Двигател: AGU

Мнениеот Linkos » Чет 04 авг 2011 14:21

Да се опитам да помогна да си спестиш паричките за труда :wink:

Изображение[/url][/img]

П.С. Надявам се това да е твоят мотор ... Само внимавай с шайбата за делкото да не я разместиш ....

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 04 авг 2011 18:03

Също съм на мнение, че е по-добре да го смениш, защото не е голяма инвестиция, но може да доведе до големи ремонти, въпреки че на доста двигатели на този модел не се засрещат клапани и бутала (говорим за непреправяни). И аз изчетох доста и разгледах много картинки, но не се навих - по-добре дай 20лв. и да си сигурен, че при първото палене нещо няма да изтрака зловещо! :wink:

Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAXXYY » Чет 04 авг 2011 18:23

OK колеги!Благодаря Ви за съветите.Ще заложа на сигурното.

Върни се в “Passat”