теч от тапа на скоростна кутия на пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

теч от тапа на скоростна кутия на пасат В3

Мнениеот aaaaakt » Пет 05 авг 2011 22:10

Здравейте момчета : vw fen имам пасат В3 комби ,арива 1.8ми.93г. преди няколко месеца имах проблем със счупена пружина на вилката на 5-та скорост познатото дрънчене :banghead: но след сваляне на скоростната кутия в сервиз и смяна на пружинката и разглобяване кутията при бат vaskoto1 всичко си дойде на място.Днес ме се наложи да погледна положението с корозията и пръскане със шенгрен отдолу и на стенда видях че на капачката на скоростната кутия отдолу към земята на която е щампован символа на love.vw капе масло от скоростната кутия.Явно силикона или пастата сложена от vaskoto1 сложен там не е бил достатъчен.Подсуших и сложих течен метал ала пак сълзи и се омаслява.Дайте съвет как да го изолирам,залепя или каквото е необходимо за да се отстрани теча без да се сваля кутията отново че ще се :laser .Явно ще трябва в противен случай да си доливам масло за скоростна кутия като лудите.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: теч от тапа на скоростна кутия на пасат В3

Мнениеот ARusev » Съб 06 авг 2011 8:05

И защо не искаш да наминеш при vaskoto1 да ти го оправи?

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Съб 06 авг 2011 9:34

защото е необходимо да се свали отново скоростната кутия колега .

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 06 авг 2011 12:23

На 2 болта е капачката, точи се масло, сваля се капачката, обезмаслява се, силикон или там каквото дават за това място и си готов.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Нед 07 авг 2011 15:19

°niksi° мисля ,че под самата капачка имаше ос , която подържа избирачи или нещо друго vaskoto1 ми показваше и обясняваше къде какво ,що :да: :да: :да: но в мислите бях на друго място :077: и ме притеснява да не омажа съвсем нещата.Лошото е че не разполагам с канал да източа маслото от скоростната и да изчакам 4-5 часа да се отече и да направя това което ме насочи , затова търся вариант да го залепя по някакъв начин със смола или някакво лепшло което да е устойчиво на маслото

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 07 авг 2011 15:24

Колега,или го прави както трябва(източване и лепене) или изобщо не се захващай! :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 08 авг 2011 17:40

Отвън както и да го лепиш,според мен няма да стане.И като го лепиш с разни течни метали и т.н.,следващия път като трябва да се смени пак пружината,ще трябва да си смениш и скоростната кутия заедно с нея,понеже това няма да има сваляне ;)
Пиши едно лично на Васил или му звънни,никога няма да откаже да ти каже дали ще стане нещо,ако свалиш капачето за да си го залепиш като хората :)
:beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 08 авг 2011 17:50

нещо много се филмирате ми се струва :lol:
тая тапа, всъщност не е тапа!
в нея лагерува оста на избирача. По принцип е проста втулка, но някои имат и лагерче.
отвиват се двата болта, като се източи маслото и се маже със силикон. По кутията няма гарнитури, навсякъде се маже със силикон, изключвайки едно гумена на капака на 5-тата. Но от нея и не протича, никога не съм я сменял при цепене на кутия, ползвам си старата и никога не е пускало масло оттам.

та сваляш, мажеш със силикон и си готов

без течни метали. това би попречило на евентуално цепене на кутията, иначе никакъв проблем да се пипа специално по 5-тата предавка. и само се демонтира , без да е необходимо каквото и да е друго разглобяване :!:

Върни се в “Passat”