Бензинова помпа б3 Г60

Техническа и сервизна информация за Passat
zelenoto g60
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа б3 Г60

Мнениеот zelenoto g60 » Съб 06 авг 2011 10:09

Колеги въпросът ми е следния,има ли реле което да контролира бензиновата помпа и може ли то да залепя на моменти или просто помпата си е заминала вече и от време на време спира да работи?
Мерси предварително

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бензинова помпа б3 Г60

Мнениеот brad4edat » Съб 06 авг 2011 10:49

Мисля че имаше реле, ама кое е точно не знам.
Релето обаче ако даде дефект или ще е постоянно залепено или няма да затваря въобще. Пробвай да го смениш, но това ту работи ту не ме навежда на следния извод:
В бензиновата помпа ротора лагерува не едни пластмасови втулки, те понякога се чупят и малки парченца от тях се забиват по намотките и на моменти помпата блокира(заяжда). При стара помпа и силно износени четки се получава същото но с парченца от графитите.
Бензинова помпа не се отремонтира viewtopic.php?f=6&t=215666.
Помпите са така пресметнати че колектора и четките се износват едновременно до дупка! Четките са лесни да си измислиш нови но колектора е по особен и поне аз не успях за месец време да открия някъде да успеят да го презалепят наново.
Поради факта че са така пресметнати помпите и че колите в България са +100 000км от това на таблото, то се обезсмисля и закупуването на помпа втора ръка. Ако искаш да минеш възможно най-тънко си купуваш нова помпа, няма майтап :(

zelenoto g60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelenoto g60 » Съб 06 авг 2011 12:27

Може би си прав за помпата.Наведе ме на мисълта за дефект в реле факта че като дам контакт и отпред под капака,някъде по слух от двете релета закачени на преливника,се чува странен звук.Може и да е ако както казваш помпата блокира и да се мъчи релето.

Потребителски аватар
didogn71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didogn71 » Съб 06 авг 2011 14:25

zelenoto g60 написа:Може би си прав за помпата.Наведе ме на мисълта за дефект в реле факта че като дам контакт и отпред под капака,някъде по слух от двете релета закачени на преливника,се чува странен звук.Може и да е ако както казваш помпата блокира и да се мъчи релето.

И аз чувах шум там някъде,оказа се ел помпата на ABS.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 06 авг 2011 14:36

По принцип релето за бензиновата помпа стои на позиция 12 (на таблото с предпазители и релета) и е номер 80 или 67. Възможно е да са замърсени или загоряли контактите му и да не пуска винаги помпата, а може и да има лоша спойка.
Огледай го, преди да разглобиш автомобила! :D

zelenoto g60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelenoto g60 » Съб 06 авг 2011 14:58

didogn71 написа:
zelenoto g60 написа:Може би си прав за помпата.Наведе ме на мисълта за дефект в реле факта че като дам контакт и отпред под капака,някъде по слух от двете релета закачени на преливника,се чува странен звук.Може и да е ако както казваш помпата блокира и да се мъчи релето.

И аз чувах шум там някъде,оказа се ел помпата на ABS.

Ако е помпата на АБСто защо ще спира постъпването на гориво?

Ще огледам релето

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Съб 06 авг 2011 18:15

Огледай релето и му презапой профилактично всички спойки, и го почисти евентуално по контактните пластинки.
При мен има реле 67, сигурно е то :beer

Върни се в “Passat”