Добре заварили нови "колеги".

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dertre
Автомобил:
Двигател:

Добре заварили нови "колеги".

Мнениеот dertre » Пон 08 авг 2011 23:02

Добре заварили нови "колеги". Малко нахлувам от форума на Нисан, но няма как. Отскоро съм с "нова" кола и реших да се регистрирам и при вас.
Колата е Пасат (не мога разбера разликата между Б5 и Б5.5, но май е Б5.5) 1.9 ТДИ (двете червени) 130 коня 2003 година първа регистрация. Засега ми харесва като возия (другата ми кола е Нисан примера п11 и спрямо пасата си е каруца, НО все пак е мноого по стар от пасата и е нормално). Обслужването е горе долу добре (1500 лв. ми взеха за смяната на ремъци и ролките, маслото, филтрите, масло скоростна кутия, 2 карета и още някви работи не помня вече) и за сега му се радвам. Сега ще преровя форума за проблеми с този вид автомобил (на Нисана окачването му е проблемно макар на моя за 5 години да съм сменял само масло, фитрли и свещи).
Ако някои подскаже какви проблеми евентуално да очаквам ще съм му много благодарен.
55.jpg

44.jpg

33.jpg

22.jpg

Ето ги двете красавици :)
Image621.jpg

В последствие видях, че не е тук темата за дизеловите двигатели. Ще помоля админа да премести темата. Извинявам се.

Последна промяна от dertre на Чет 11 авг 2011 7:08, променено общо 1 път.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Добре завалири нови "колеги".

Мнениеот gancho » Сря 10 авг 2011 16:46

"красавици",особено синята.. mhihi
Слагай хубаво масло-по спесификация(много е важно за дв. и турбина),хубава нафта и карай и хич не го мисли.
:beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 10 авг 2011 22:00

Хубаво автомобилче, В 5.5(3BG) е модела, най- лесно се познава по фаровете и стоповете. На сайта има галерия където ще им разбереш разликите http://www.vwclub.bg/galleryx.php?cid=23
Безаварийни километри само ти пожелавам и както каза колегата преди мен хубаво масълце и нафтица и това е :welcome_to_group

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 10 авг 2011 22:02

Добре дошъл, много хубав Пасат :D : само VW Много да те радва и само безаварийни ти пожелавам

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 10 авг 2011 22:57

Супер е,с течение на времето ще видиш колко по-добър е от японския "автомобил"

Потребителски аватар
dertre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dertre » Чет 11 авг 2011 7:08

По добър е от Нисана на 100% (все пак нито са в еднакви години 1999-2003, нито са в еднакъв клас). Ще го видим в последствие като ремонти. Разхода е уникален. Пълно - Пълно ‎750 км с включен климатик (Пловдив - Гълъбово - Радиново - Каблешково - Лъка - Поморие - Лъка - Поморие - Бургас - Поморие - Лъка - Каблешково - Стара Загора - Пловдив) = 114 лв. / 45 литра ДИЗЕЛ, като това си е смесен разход и напъни на магистралата.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Добре заварили нови "колеги".

Мнениеот K » Чет 11 авг 2011 9:48

Приятел, много е изписано за този модел, търсене му е майката :)

Иначе честито за придобивката, изглежда много добре. :beer

По някаква случайност и в моето семейство имаме точно тези два автомобила, Нисана и Пасата. Вече почнах да губя сметката за разходите по Пасата. Такова кораво животно като японската кола НЯМА. Последните 5 години и се сипва само бензин и се сменя маслото. Нищо не е мръднало по окачване или двигател. Определено съм фен на колата откъм качество. За комфорт и бързина обаче не могат да се сравняват, Нисана си е каруца отвсякъде.

Потребителски аватар
dertre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dertre » Чет 11 авг 2011 12:29

Дай информативно колко са ти били разходите (от горе от горе). За тоя Нисан друго освен филтри и масло не съм сменял (и в началото съединителя). С верига е и изобщо не го мислиш. Пасата си вози хиляди пъти по меко и набира мнооого повече (почнах се страхувам, че книжката ще изгори и даже няма да се усетя с тоя автоматик). Разгледах ориентировъчно за ремонти и горе долу са ми по джоба ако цените са такива. Ще те помоля все пак да споделиш малко за твоята какво си правил и ориентировъчно пари похарчени. Мерси предварително.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Чет 11 авг 2011 19:32

Честито и от мен-добър избор.Караш един от последните читави и добри помпа-дюза двигатели.
Безаварийни километри и само да те радва колата.

Върни се в “Passat”