малко за окачването при Б3 и Б4...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

малко за окачването при Б3 и Б4...

Мнениеот pe6kata » Пет 12 авг 2011 17:10

оказва се, че в предното окачване има разлика. Идва от амортисора. При Б4 чашката на амортисора, на която ляга пружината е с 2,5-3см по-високо от на Б3.
Оттук и комбинациите:
амортисор от б3, сложен на б4, ще понижи предницата.
амортисор от б4, сложен на б3 ще я повдигне.

От преди ми беше направило това впечатление, но вчера окончателно се убедих- сложих амортисори от б4 на б3-ката и положението стана много текезесарско. Сега ще трябва да повдигам и задницата.

Така че за колегите с б4 е идеален вариант за чувствително понижение, без да жертват комфорта и да съсипват амортисори, ако ползват например спортни(понижаващи) пружини. Особено ако намерят и пружини от Б3 ГТ, понеже понижават допълнително с около 2см спрямо останалите модели(оследното не е 100% сигурно обаче). Задницата е по-лесно манипулируема и не толкова капризна- чашката може да се мести...

Изображение

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: малко за окачването при Б3 и Б4...

Мнениеот Danny boy » Пет 12 авг 2011 17:58

Потвърждавам,бяха ми продали амортисьори за б4 вменсто б3 преди 4г.,макар че влезнах в магазина със старите.Колата се вирна отпред и аз се върнах да дигна скандал в магазина показах им нагледно разликите как са заварени тарелките различно, и ми ги смениха нищо че бях ги слагал,и 30лв ми върнаха.
mhihi mhihi

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: малко за окачването при Б3 и Б4...

Мнениеот Ivaile » Пет 12 авг 2011 18:01

Прав си ,pe6kata!
По повод на окачването- има много и подробно писано по тази тема в руския сайт vwts. ru ,в раздел ПОДВЕСКА,
включително и за повдигането на предницата.

Върни се в “Passat”