обтегач верига Б5 1.8 ADR

Техническа и сервизна информация за Passat
topihari
Автомобил:
Двигател:

обтегач верига Б5 1.8 ADR

Мнениеот topihari » Съб 20 авг 2011 21:04

здравейте на всички.имам пасат 1.8 бензин ,97 година адр двигател.наскоро имах проблем с обтегача на веригата между двата разпределителни вала.смених си го сам с втора употреба от англичанка.за около 500 км нямаше проблем,но сега започна пак да се чува тракане от същото място.моят обтегач е от електрическите.имам към вас един въпрос.някой чувал ли е нещо за следната теория-на такъв пасат можело да се монтира от механичните обтегачи,а електрическия да се остави да си виси отзад на главата със закачен куплунг.металните тела на тези обтегачи са еднакви,пасват на мястото,разликата е само в тоците.идеята е дали двигателя може да работи коректно по този начин.ако някой е чувал нещо по темата или има опит,моля да пише.благодаря.

vespres
Автомобил: CC
Двигател: BWS

Re: обтегач верига

Мнениеот vespres » Съб 03 сеп 2011 10:03

topihari
Автомобил:
Двигател:

Re: обтегач верига

Мнениеот topihari » Пон 17 окт 2011 12:06

вече месец карам колата с разкачен обтегач и не забелязвам разлика в поведението.на куплунга закачих само ел.клапан от стария обтегач.затова си мисля,че ако чисто механичните обтегачи пасват по форма няма да е проблем да се кара с такъв.само трябва да намеря механичен да го сравня и ще знам отговора на въпроса.

ilinkov1
Автомобил:
Двигател:

Re: обтегач верига Б5 1.8 ADR

Мнениеот ilinkov1 » Съб 22 окт 2011 11:17

колега аз подложих на обтегача фтулка и вече не трака, това нещо ме тормози една година

Върни се в “Passat”