Passat B5 - отваряне табло

Техническа и сервизна информация за Passat
bard
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 - отваряне табло

Мнениеот bard » Пет 02 сеп 2011 8:10

Здравейте, VW-колеги.

Тъй като това е моята първа тема в този форум, ще ме извините, съм малко притеснен.

Бих искал да ви попитам, тъй като имам проблеми с клапите на парното ( не духат централните въздуховоди), къде мога да отида да ми ги поправят, че зима иде. Знам, че това е доста сложна процедура и изисква прецизност. Един приятел ми сподели, че ги е оправил, но след свалянето на таблото и всичките му компоненти, отнело му 12 часа, половината датчици и светлини са спряли да му работят. Така, че дали е възможно да ми препоръчате къде могат наистина да ми оправят проблема(и на възможно по-достъпна цена) така, че да няма главоболия след това. Също така имам проблем и със стрелкичката на горивото (на полупразен резервоар ми показва, че съм в средата на червената зона), така, че да оправят едновременно и това като свалят таблото. Аз съм от Ловеч, но съм в София почти всеки уикенд.

Ще се радвам ако ми съдействате. Успешен ден. :)

Митко

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 - отваряне табло

Мнениеот andrey_hr » Пет 02 сеп 2011 8:45

Колега, това са твоите хора, които знаят какво правят:
viewtopic.php?f=13&t=44549

Лошото е, че не работят през почивни дни, но можеш да се обадиш и да говориш с тях - може да се разберете за нещо подходящо и за двамата! :beer

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пет 02 сеп 2011 11:01

Колега ето това е твоят човек vaskoto1 (Васил се казва), ще ти обърне внимание и ще реши проблемите ти адекватно и акуратно.viewtopic.php?f=13&t=6022

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 сеп 2011 23:04

Единствения проблем,с който не може да се справи всеки,е да се източи фреона на климатичната система,защото за да се извади тялото с клапите и моторчетата,трябва да се освободят от тръбите двата радиатора - този за климатика (изпарителя) и този за отоплението. Съответно няма смисъл да се изпуска фреона в атмосферата,като може да се източи и да се спестят едни 40-50лв за фреон после.Аз за това съм си написал и в темата,че всеки,който желае да се занимава сам с това,е добре дошъл да му изтегля фреона,да си прави каквото иска да прави и после да му го върна обратно,като налеем колкото трябва да си има и си заплати разликата между източеното и налятото количество. При старите Пасат-и тялото се дели на 2 части и може да се извади само частта с клапите и отоплителното радиаторч,но тук вече не е така и няма как без да се източи фреона и да се откачат тръбите.При цялата операция трябва да се внимава,понеже всичко е пластмаса,щипчици разни,дето са на 10-15 години и всяко невнимание води до счупване и после потракване на съответното нещо,което дразни.
:beer

Върни се в “Passat”