питане за заключване на врати - Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
viktor197
Автомобил:
Двигател:

питане за заключване на врати - Б3

Мнениеот viktor197 » Пон 10 окт 2011 9:12

искам да попитам дали някой знае преди като натисна бутона за заключване от вътре се заключваха всички врати а сега неиска какъв може да е проблема

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за заключване на врати

Мнениеот vasilb » Пон 10 окт 2011 9:26

Сега ако кажеш кой модел е Пасата, цена няма да имаш? :lol: Предполагам е В3. Ако е той - сваляш кората, отлепяш найлона и преглеждаш машнката на централното - зацапани контакти, не се прибира плътно, прекъснати жици и т.н. С ключа от вън заключва ли се? :)

viktor197
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor197 » Пон 10 окт 2011 9:53

да б3 е пасата 90г 90к,с / да работи си заключва отключва нормално само не работи защитата за деца

viktor197
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor197 » Пон 10 окт 2011 11:38

много чудно но като заключа и отключа с ключа всичките врати се затварят и отварят а с бутона отвътре нестава

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 10 окт 2011 11:39

viktor197 написа:да б3 е пасата 90г 90к,с / да работи си заключва отключва нормално само не работи защитата за деца

Защитата за деца е само на задните врати и има едно малко лостче на самата брава отдолу, което се избутва мисля навътре (има стрелка) и отвътре вече не може да се отваря. За предната врата - провери да не си пренавил палеца и той да пречи лостчето да слезе надолу. Трябва да се отвори и да се види. С гадаене не става.

viktor197
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor197 » Пон 10 окт 2011 12:10

ааа няма да го оставя да се оправи от самосебеси но сега е студено

Последна промяна от viktor197 на Пет 10 фев 2012 8:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: питане за заключване на врати - Б3

Мнениеот znainainai » Пон 10 окт 2011 17:01

Провери за скъсан кабел между вратата и купето. Другият вариант е във самата машинка за централното (тази във вратата) микро ключето да е проблемно.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 12 окт 2011 9:27

Ами при мен винаги е било така, когато съм вътре и натисна бутона (или както се казва това стърчащато) всички врати се заключват, но след 10 секунди се отключват. В упътването на алармата го има как да я програмирам така че да мога и отвътре да мога да заключа, но така и не се престраших да я програмирам по този начин.

viktor197
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor197 » Чет 13 окт 2011 7:35

разглобих вратата и нищо не открих

viktor197
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor197 » Чет 13 окт 2011 7:38

passenger написа:Ами при мен винаги е било така, когато съм вътре и натисна бутона (или както се казва това стърчащато) всички врати се заключват, но след 10 секунди се отключват. В упътването на алармата го има как да я програмирам така че да мога и отвътре да мога да заключа, но така и не се престраших да я програмирам по този начин.

когато съм вътре и натисна бутона (или както се казва това стърчащато) всички врати се заключват, но след 10 секунди се отключват. но като натиснеш втори път се заключват и не се отключват докато не ги отвориш ти

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 13 окт 2011 7:52

При мен мисля че е като на колегата-отвътре вратите се заключват всяка за себеси...а отвънка с ключа-всички едновременно....Централното си ми е вред,алармата също.....не знам защо колегата мисли че това е проблем!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 13 окт 2011 7:55

kristianatanasov написа:При мен мисля че е като на колегата-отвътре вратите се заключват всяка за себеси...а отвънка с ключа-всички едновременно....Централното си ми е вред,алармата също.....не знам защо колегата мисли че това е проблем!

Защото по принцип не трябва да е така и има нещо развалено, а ако не му пречи - разбира се, че може да си кара и така! :)

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 13 окт 2011 8:22

viktor197 написа:
passenger написа:Ами при мен винаги е било така, когато съм вътре и натисна бутона (или както се казва това стърчащато) всички врати се заключват, но след 10 секунди се отключват. В упътването на алармата го има как да я програмирам така че да мога и отвътре да мога да заключа, но така и не се престраших да я програмирам по този начин.

когато съм вътре и натисна бутона (или както се казва това стърчащато) всички врати се заключват, но след 10 секунди се отключват. но като натиснеш втори път се заключват и не се отключват докато не ги отвориш ти

Почти на 100% съм сигурен че съм пробвал и че пак се отключват. Но ще опитам все пак отново.

Потребителски аватар
dino27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino27 » Чет 13 окт 2011 8:41

viktor197 написа:
passenger написа:
Ами при мен винаги е било така, когато съм вътре и натисна бутона (или както се казва това стърчащато) всички врати се заключват, но след 10 секунди се отключват. В упътването на алармата го има как да я програмирам така че да мога и отвътре да мога да заключа, но така и не се престраших да я програмирам по този начин.

Почти на 100% съм сигурен че съм пробвал и че пак се отключват. Но ще опитам все пак отново.

При мен на Пасата колкото и да ги заключвам от вътре няма и 10 секунди и се отключват.Не знам защо но съм на 100% убеден в това.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 13 окт 2011 15:35

Отключват ви се, защото нещо пречи лостчето, което машинката на централното бута и дърпа, да стои в крайно прибрано положение и бавно отново излиза, с което дава сигнал, че е отключено (уж чрез вдигнат палец) и централното се задейства и отключва и другите врати. Проверете лоста, който идва от вътрешната дръжка за отваряне в участъка му до самата машинка за централното - с времето се измята и измества и двете лостчета започват да си пречат и стават такива "магии". Просто с една лента пластмаса (примерно от кофа или капак на кофата за латекс, защото е от полипропилен и е гъвкав и устойчив на триене, а и не издава стържещ звук, както ако се сложи тел) се придърпва едното лостче да не се допира до другото и ще стане.

Върни се в “Passat”