Имам проблем с автоматична кутия на пасат Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам проблем с автоматична кутия на пасат Б3
здравеите колеги казвам се ицо от Варна съм.На скоро си купих пасат 2-ка автоматик но възникна ми проблем с котията. взе да сменя много трудно скоростите катоги сменя се полу4ава ритане ако някои се е сдобивал с такъв проблем или знае от каквое моля ви пише те ми.Колата е 91 година 2-литра мотора.Благодаря ви предварително.Съшто искам да запитам дали е жъзмоьжно да сложа котия с ръ4ни скорости и от каква кола е савместимо смисъл дали трябва да е от пасат 2-ка или може от СЕАТ ,АУДИ ГОЛФ 3 да ли си пасват и задълйително лие да е от 2-литра котията.забравих да пиша 4е колатае бензин.някои ако мойе да помогне да пи6е благодаря.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам проблем с автоматична кутия на пасат 2
Първо - добре дошъл! Нататък - моделът ти е B3. Провери дали има масло в кутията. На автоматиците се сменя на определен период 50-60-70 000км. Твоята можеш да я смениш с ръчна, като ще ти е нужно освен кутията, още - педали, жилата, механизма на скоростния лост, пластмасите около него и изобщо всичко от топката на скоростния лост до скоростната кутия. При манипулацията трябва да се свалят гърнетата. По-добре си намери от двулитров, за да остане същото вървене, защото от друг двигател може да е с по-малко или по-голямо предавателно число и да намалее вървенето или да стане мудна и т.н. В търсачката има тонове, ползвай я - цък, цък и т.н. Пиши грамотно, че се озорих докато го прочета! 

- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Re: Имам проблем с автоматична кутия на пасат Б3
Вече близо 4 години карам същия пасат (91-ва година автоматик) и досега винаги проблемите в работата на кутията се оказваха проблеми в работата на двигателя - липса на мощност поради запушен катализатор, свещи за смяна, проблеми с датчици, поради което двигателя влиза в авариен режим ( а оттам и кутията), висок разход на масло, заминала ламбда сонда, консумативи за смяна. А кутията всички скорости ли сменя с удар или сменя само до някоя (втора или трета) и нагоре не сменя повече?