B4 Хидравличен маркуч

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

B4 Хидравличен маркуч

Мнениеот milen_1975 » Пон 17 окт 2011 15:24

Колеги имам един въпрос относно хидравличния маркуч за високото налягане, който отива от помпата към рейката. Протече и взех друг втора употреба, но се оказа, че е от Пасат B3 и е доста по дълъг от моя. Искам да питам дали щуцерите са взаймно заменими? Дали мога да си ползвам мойте или не? Но като цяло маркуча от Б3 е доста по дълаг от моя и щуцерите са по къси от мойте. Има ли шанс този маркуч да стане на моя Б4 или не :banghead: ?
Благодаря :beer

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: B4 Хидравличен маркуч

Мнениеот Danny boy » Пон 17 окт 2011 17:54

като се има в предвид че някои колеги сменят рейката от Б4 на Б3,и на някои от б3 заводско се монтират рейки като на Б4,не виждам абсолютно никъф смисъл да се кахъриш,че той маркуча и 3 метра да е тебе ко те бърка,налягане да прави помпата друго да не те плаши,хайде бегай да слагаш.
цъкни и една снимка на въпросния маркуч да го видиме.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Вто 18 окт 2011 1:56

Ето го маркуча. Колкото и да не разбирам и да не съм на ясно го виждам, като го наложа на моя, че е поне с 30 см по дълаг и щуцерите са доста по къси от мойте. Може би, защото помпите на Б3 и Б4 са различни. Хидравличната помпа на Пасат Б3 е почти като на Ауди Б3 или е същата. За това може и щуцера да е доста по различен от моя. :banghead:
Хидравличен маркуч.jpg
От към рейката.jpg
От към помпата.jpg

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Чет 20 окт 2011 15:38

Ето, разликите в накрайниците(щуцерите)! Показвам видимата част, която успях да снимам, както е на колата! Разликите в маркучите на Б3 и Б4 никак не са малко! :beer
Разлика 1.JPG
Разлика 2.JPG
Разлика 3.JPG
Разлика 4.JPG

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 20 окт 2011 19:37

това което виждам е така нареченото захващане с банджо болт,като накрайника на маркуча представлява една ябълка метална пробита от край до край,през която минава този болт,коуто е кух и в горният му край над резбата има пробити 2отвора да минава маслото.Уплътняването става чрез два челни уплътнителя/може да са медни дифтунги или гуменометални-каъто при мен.При някои коли Б3 например моята,също е изпълнено така а не с маркуча който си взел/визирам щуцера дето се навива. Резбата на самият банджо болт които минава през желязната ябълка на маркуча ти и резбата на самия маркуч който си взел от пасатБ3 е едена и съща и двете се завиват в помпата.Откъде го знам?,ами слагал съм и двата вида маркучи на моята кола.
Така че това не ти е проблем
ПП досега да си беше сменил маркуча и да си свиркаш.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Вто 01 ное 2011 1:21

Мога вече да се похваля на колегите! Рециклирах си хидравличния маркуч при еди майстор на маркучи в Овча купел срещу Италианеца. При некой си дедо Юли! Човека ми го направи направо нов, смени всичко. Останаха само металните накрайници същите. Взе ми прилична цена 60 лв за тази процедура! А помпата след едночасова мъка по свалянето и се оказа, че не е протекла, ами е текла от маркучето, което идва от казанчето, както се вижда на снимката:
download/file.php?id=157305&mode=view
Лагерчето беше напълно сухо, но без да се свали помпата не се виждаше. Сложих друго маркуче с нови скоби, и сега от 2 дни вече, като спра някъде няма да е текло масло по асфалта :beer Родих се направо!
Но пък сега се оказа, че имам друг проблем :banghead: Протекли са почти всички маркучи на газовата уредба! Там където има тройници, снадки стягани със скоби от поне 5 места сълзи антифриз. И то тече, само когато колата е студена и не в движение. Незнам, от къде да търся качествени маркучи да сменям пък тях сега scare :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Съб 05 ное 2011 2:48

Темата може да бъде заключена вече, поблема с хидравликата ми е решен :beer

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Съб 05 ное 2011 7:23

Пробвай,да притегнеш скобите когато колата е загряла.Освен маркучи трябват и читави скоби.Оказа се че тук там се предлагат,но са по 80-90 ст. броиката.Нямат нищо общо с мосовите боклучки,дето превърта при стягани с отверка,пък за гедоре въобще неможе да се мисли.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 05 ное 2011 22:12

milen_1975 написа:Взе ми прилична цена 60 лв за тази процедура!

Колега, този дядо ти е съдрал кожата направо! :shock Такъв маркуч струва не повече от 10-тина лева - немски и направен във фирма занимаваща се с производство на хидравлични маркучи.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Пет 11 ное 2011 14:32

Да, не беше евтино, но пък тука до Горублянската караулка по Самоковско шосе един иска по 80 лв и аз предпочетох дядото! А в форума никъде не намерих, колкото и обяви да пусках в раздел купувам читав маркуч!

Върни се в “Passat”