Рано или късно щеше да ни застигне:
КАТ-София започва да спира автомобилите, които имат ксенонови фарове. Това съобщи пред БНР началникът на Пътна полиция в СДВР главен инспектор Богдан Милчев.
Причината е, че ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени и да се стигне до катастрофи.
Автомобилите с ксенонови крушки на фаровете, които не са фабрично производство, ще бъдат спирани от движение, а на водачите ще бъде съставян акт, съобщи и БНТ.
"Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях", обясни Богдан Милчев и допълни, че Законът за движение по пътищата дава тази възможност.
Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен, каза още шефът на КАТ-София.
Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове.
Вчера от КАТ обявиха, че ще се глобява и за нерегулирани фарове, като санкцията може да стигне до 150 лв.
От Пътна полиция заявиха, че ще продължат да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е 10 лв. Над 3000 са глобените до момента в София пешеходци за неправилно пресичане. Пешеходците започват да стават все по-дисциплинирани, заяви главен инспектор Богдан Милчев.
КАТ и ксенони
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: КАТ и ксенони
Така и трябва, писна ми от разни газарчета който са си купили ксенони за по 50 лева и то от 12 000к. Но най-вече ми писна от още по голями газари, които са си купили ударени автомобили за по 2000 лева и след ремонта не са си направили и труда да си регулират фаровете, единия свети в небето, а другия на 1 метър пред колата. 

- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Според мен ксенона не е виновен а задкормилната уредба на автомобила,на правилно регулиран фар няма как да те заслепи.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Напълно съм съгласен с Piro!
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
viewtopic.php?p=3109477#p3109477
Пак ще си говорим...
П.п. Има толкова теми за това, трябва ли още една?
Пак ще си говорим...
П.п. Има толкова теми за това, трябва ли още една?
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Още един повод за полицията(врагът) да се заяжда и да задава въпроса за 1м долара
...... ъм сига ко ше праиме......
Аз съм да за глобите нека да има контрол защото идиотите ограничение нямат.
...... ъм сига ко ше праиме......
Аз съм да за глобите нека да има контрол защото идиотите ограничение нямат.