Зумера за забравени светлини Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зумера за забравени светлини Б5
Здравейте колеги ,колата е Пасат Б 5 ,до сега не ми трябваше ,но от вчера насам постоянно забравям фаровете включени.Функцията с Ваг-ком ли се активира или е повреда?
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
Re: Зумера за забравени светлини
не би трябвало да се активира с VAG COM. Или я имаш или я нямаш тази функция. Ако си я имал някога значи е повреда по електрониката нещо, ако си я нямал няма как да я активираш с софтуера .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ще ви покажа как да си прекарате зумер за светлини.Понеже наближава заповета за пускане на светлини през деня се случва да се забравят фаровете за това ще ви покажа как да сложим зумер. 1.Трябва ни самият зумер който може да се купи в метро 2.Трябва ни около 2,5 м кабел В момента не разполагам с фотоапарат за да ви покажа снимки. 3.Сега ще трябва да вземем кабела и да премерим от копчето на вратата до таблото с бушоните с 20 сантиметра аванс за да прекараме кабела през праговете 4 След това ще ни трябва отверка за да отвъртим болчето което е на гредата между предната и задната лява врата като го отвъртим трябва да махнем кората която колана минава между нея а след това тази кора под нея защото се застъпват. 5.Сега ще трябва да свързваме. като сме махнали страничните кори има едно копче което при отворена врата лампата в купето светва там има три жици в страничната я одрязваме на две след което ги оголваме и връзваме тави жица която трябваше да одрежем и трите жици ги свързваме на едно и изулираме с черно тиксо. 5.След това трябва да вземем останалата жица и да я прекараме от таблото с бушоните до задният стоп в багажника и разглобяваме стопа и включваме фаровете и там където свети лампа (габарит)трябва да загасим фаровете и да сложим жицата на плюс. 6.А тази жица която сложихме на копчето е маса (минус)сега трябва да сглобим корите и праговете както сме ги разглобили. 7.Сега трябва да вържем зумера с тези жици плюс с плюс и минус с минус.Сега трябва да затворим вратата и да пуснем фаровете и да отворим вратата ТРЯБВА ДА ПИЩИ зумера. Дано да съм ви помогнал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pkovachev написа:не би трябвало да се активира с VAG COM. Или я имаш или я нямаш тази функция. Ако си я имал някога значи е повреда по електрониката нещо, ако си я нямал няма как да я активираш с софтуера .
Пасата го купих лятото и не работи зумера ,но по принцип Б 5 има зумер ,на мой приятел си му работи даже пипка еднократно когато му светне лампата за гориво.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Станимир 45 написа:Функцията с Ваг-ком ли се активира или е повреда?
Много вероятно е някое микроключе да не ти работи, затова и зумера. Ако са изправни ключетата, функцията трябва да се активира в компютъра на колата. Малко вероятно е зумерът да е прекъснал. Най-лесно е да провериш с Ваг-ком.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах проблем с 2 от бравите ,но са сменени още лятото.Плафоните си работят.
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен не пищи тоз зумер за фаровете,а пищи примерно ,като ми намалее течноста за чистачките и за нафтат,плафоните си ми светят при отворени врати ,да добавя ,че скоро сменях клуча на фаровете но и със стария и с новия пак не пищи.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Svetlioman написа:и при мен не пищи тоз зумер за фаровете,а пищи примерно ,като ми намалее течноста за чистачките и за нафтат,плафоните си ми светят при отворени врати
и при мен е така
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зумера за забравени светлини Б5
Да ама при мен не е писнал изопщо,затова си мисля ,че е забранен или повреден.
- Franto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето тук сме приказвали с колегите, как се преборих с работещ плафон и липса на зумер за светлините.
Ако ви е интересно прочетете, не е много.
Заглавие: VAG-COM Настойка зумер при забравени светлини
Ако ви е интересно прочетете, не е много.
Заглавие: VAG-COM Настойка зумер при забравени светлини
себе си написа:След едно известно време реших проблема. Явно с течение на времето на предишния собственик му се е развалило микроключето в бравата на шофьорската врата. Електротехникът заел се с начинанието да диагностицира и острани проблема е разпробил колоната на купето(там където се държат пантите). След това прокарал нова инсталация и поставил масов ключ там.По някакъв чуден за мен начин е успял да подава маса на плафона, който светеше при отварянето на вратата и съответно загасваше веднага след затварянето и, но това без забавянето на осветеността.
Общо взето всичко поставено от "ел. техникът" е махнато и микро-ключето в бравата е поправено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А някой да знае ,къде в колата се намира въпросният зумер ?
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
в таблото
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
krasio00o написа:в таблото
Това ясно. Ама къде точно?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Зумера се намира на таблото с уредите (скоростомер, температура и т.н.). Сваля се и се вижда отзат на платката. Има теми как да си свалим даблото и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И друга причина да не работи зумера е възможна.
На жената на полото бяха сложили някакво CD и бяха подали + на мястото на жълтия кабел без да махнат оригиналния кабел от буксата. Резултата беше - няма зумер. Монтирах си оригинален касетофон като възстанових оригинално буксата за захранване и зумера проработи.
На жената на полото бяха сложили някакво CD и бяха подали + на мястото на жълтия кабел без да махнат оригиналния кабел от буксата. Резултата беше - няма зумер. Монтирах си оригинален касетофон като възстанових оригинално буксата за захранване и зумера проработи.