Зумера за забравени светлини Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Зумера за забравени светлини Б5

Мнениеот Станимир 45 » Сря 02 ное 2011 16:42

Здравейте колеги ,колата е Пасат Б 5 ,до сега не ми трябваше ,но от вчера насам постоянно забравям фаровете включени.Функцията с Ваг-ком ли се активира или е повреда?

Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Re: Зумера за забравени светлини

Мнениеот pkovachev » Сря 02 ное 2011 16:45

не би трябвало да се активира с VAG COM. Или я имаш или я нямаш тази функция. Ако си я имал някога значи е повреда по електрониката нещо, ако си я нямал няма как да я активираш с софтуера .

самкатаа
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот самкатаа » Сря 02 ное 2011 16:48

Здравейте ще ви покажа как да си прекарате зумер за светлини.Понеже наближава заповета за пускане на светлини през деня се случва да се забравят фаровете за това ще ви покажа как да сложим зумер. 1.Трябва ни самият зумер който може да се купи в метро 2.Трябва ни около 2,5 м кабел В момента не разполагам с фотоапарат за да ви покажа снимки. 3.Сега ще трябва да вземем кабела и да премерим от копчето на вратата до таблото с бушоните с 20 сантиметра аванс за да прекараме кабела през праговете 4 След това ще ни трябва отверка за да отвъртим болчето което е на гредата между предната и задната лява врата като го отвъртим трябва да махнем кората която колана минава между нея а след това тази кора под нея защото се застъпват. 5.Сега ще трябва да свързваме. като сме махнали страничните кори има едно копче което при отворена врата лампата в купето светва там има три жици в страничната я одрязваме на две след което ги оголваме и връзваме тави жица която трябваше да одрежем и трите жици ги свързваме на едно и изулираме с черно тиксо. 5.След това трябва да вземем останалата жица и да я прекараме от таблото с бушоните до задният стоп в багажника и разглобяваме стопа и включваме фаровете и там където свети лампа (габарит)трябва да загасим фаровете и да сложим жицата на плюс. 6.А тази жица която сложихме на копчето е маса (минус)сега трябва да сглобим корите и праговете както сме ги разглобили. 7.Сега трябва да вържем зумера с тези жици плюс с плюс и минус с минус.Сега трябва да затворим вратата и да пуснем фаровете и да отворим вратата ТРЯБВА ДА ПИЩИ зумера. Дано да съм ви помогнал.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Сря 02 ное 2011 17:26

pkovachev написа:не би трябвало да се активира с VAG COM. Или я имаш или я нямаш тази функция. Ако си я имал някога значи е повреда по електрониката нещо, ако си я нямал няма как да я активираш с софтуера .

Пасата го купих лятото и не работи зумера ,но по принцип Б 5 има зумер ,на мой приятел си му работи даже пипка еднократно когато му светне лампата за гориво.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 02 ное 2011 18:02

Станимир 45 написа:Функцията с Ваг-ком ли се активира или е повреда?

Много вероятно е някое микроключе да не ти работи, затова и зумера. Ако са изправни ключетата, функцията трябва да се активира в компютъра на колата. Малко вероятно е зумерът да е прекъснал. Най-лесно е да провериш с Ваг-ком.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Сря 02 ное 2011 18:08

Имах проблем с 2 от бравите ,но са сменени още лятото.Плафоните си работят.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Сря 02 ное 2011 18:18

и при мен не пищи тоз зумер за фаровете,а пищи примерно ,като ми намалее течноста за чистачките и за нафтат,плафоните си ми светят при отворени врати ,да добавя ,че скоро сменях клуча на фаровете но и със стария и с новия пак не пищи.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 02 ное 2011 18:49

Svetlioman написа:и при мен не пищи тоз зумер за фаровете,а пищи примерно ,като ми намалее течноста за чистачките и за нафтат,плафоните си ми светят при отворени врати

и при мен е така

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Re: Зумера за забравени светлини Б5

Мнениеот Станимир 45 » Сря 02 ное 2011 23:48

Да ама при мен не е писнал изопщо,затова си мисля ,че е забранен или повреден.

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Чет 03 ное 2011 16:57

Ето тук сме приказвали с колегите, как се преборих с работещ плафон и липса на зумер за светлините.
Ако ви е интересно прочетете, не е много.

Заглавие: VAG-COM Настойка зумер при забравени светлини

себе си написа:След едно известно време реших проблема. Явно с течение на времето на предишния собственик му се е развалило микроключето в бравата на шофьорската врата. Електротехникът заел се с начинанието да диагностицира и острани проблема е разпробил колоната на купето(там където се държат пантите). След това прокарал нова инсталация и поставил масов ключ там.По някакъв чуден за мен начин е успял да подава маса на плафона, който светеше при отварянето на вратата и съответно загасваше веднага след затварянето и, но това без забавянето на осветеността.
Общо взето всичко поставено от "ел. техникът" е махнато и микро-ключето в бравата е поправено.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Чет 10 ное 2011 16:12

А някой да знае ,къде в колата се намира въпросният зумер ?

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Чет 10 ное 2011 20:23

в таблото

Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Мнениеот siko2 » Чет 10 ное 2011 23:59

krasio00o написа:в таблото

Това ясно. Ама къде точно?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Съб 12 ное 2011 13:56

Зумера се намира на таблото с уредите (скоростомер, температура и т.н.). Сваля се и се вижда отзат на платката. Има теми как да си свалим даблото и т.н.

nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmikov » Съб 12 ное 2011 14:18

И друга причина да не работи зумера е възможна.
На жената на полото бяха сложили някакво CD и бяха подали + на мястото на жълтия кабел без да махнат оригиналния кабел от буксата. Резултата беше - няма зумер. Монтирах си оригинален касетофон като възстанових оригинално буксата за захранване и зумера проработи. :idea:

Върни се в “Passat”