Колеги търся оригиналния номер на температурния датчик който дава информация на компютъра за Passat B4 ABF мотор 94година.По каталозите излизат поне 5,вече смених 2 и проблема си стои.На таблото при 90градуса на ВАГ кома показва 109,което значи че ми обеднява сместа(вероятно ми влияе и на разхода).Проблема е че сутрин никога не пали от първия път заради бедната смес вероятно.
По каталози взех оригинален но или е фалшив или по-вероятно не е за мен.Датчика за показанията на таблото е както трябва,проверихме.
Молбата ми е ако има колега с такъв пасат АБФ ако може да провери за оригиналния номер.Не знам на Голф АБФ дали е същия(по-вероятно да не е).
И втори проблем : Резнах катализатора и на негово място сложих резонатор на Ф60.До 2500-3000 об бива ама после все едно не се развърта както трябва.На място на 900 оборота отзад се усеща че излизат газовете ,вдигнеш ли над 3000-3500 об и се усеща само излизаща топлина но не и струя от изгорелите газове все едно се затапва.Дали е от резонатора или по високите обороти мятат вътре някое парче вата в средното гърне и затапват изгорелите газове.Сбъркал ли съм с този резонатор.
Благодаря ви предварително.
Номер датчик за температура Passat B4 ABF 94г и.......
Номер датчик за температура Passat B4 ABF 94г и.......
Последна промяна от yano на Нед 06 ное 2011 21:39, променено общо 1 път.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Номер датчик за температура Passat B4 ABF 94г
Янко, в Порше пита ли? Съдеийк по ABS моторите си мисля, че на Голф-а е със същия мотор е същия и датчика. 

В ХААС питах .След 2000г автомобили е лесно,преди това обаче всичко е......проба грешка.Трябва да е този ама .....не.
Дайте някакви оригинални номера,а аз ще ги сравнявам по Етки и квото се сетя за да видим има ли съвпадък Голф ,Пасат.
А ако има някой с Пасат АБФ най-хубаво.

Дайте някакви оригинални номера,а аз ще ги сравнявам по Етки и квото се сетя за да видим има ли съвпадък Голф ,Пасат.
А ако има някой с Пасат АБФ най-хубаво.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
yano написа:В ХААС питах .
Махъм!

И аз веднъж питах в ХААС ... и се наложи 3 пъти да обяснявам, че не! Не е това моя датчик, моя е СИН! Не е със синя лента, не и с пенбяна.
След като накрая получих отговор, че е сменена кодировката, иначе е това, накарах малкия (сина на шефа, той се занимава (занимаваше) с резервните части) да обърне дисплея така, че да го виждам и ХОПАааааа... изненада! Оказа се, че имало и син датчик!

Това за 2Е-то.
Интересно как се оправят с резервните части, дето се викат за техния си сервиз... и как се оправят с резервните части, дето продават на клиенти, разчитащи, че срещу тях седи компетентен, официално обучен представител

Та както каза Васил - 'В Порше пита ли?'

Иначе - имаш 2 датчика. С един пин (№ 049 919 501, черен на цвят) и двупинов, с № 026 906 161, бял на цвят
Кой от двата ти е за инжекциона - да каже някой друг

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Този с двата пина(белия) е за компа но на моя номера е 0 280 130 040 BOSCH за ABF,93г.Проблема с паленето е при студен мотор/време а показанията на двата датчика се разминават с около 12гр. и аз заради това сменях датчик но показанията си останаха същите.Провери на студен двигател(темп. на мотора = на външната)да ли показанията на датчика за вода и въздух да ли са еднакви-трябва да са еднакви(+/-някое градусче) а разминаването на показанията на стрелката и компа изглежда е нормално.
Радо не съм питал в Порше,ама ще взема утре да я свърша тая работа.Благодаря ти пак.Аз си мислех,че квото е Хаас това и Порше ама щом ги препоръчвате що да не пробвам.
Ванчо благодаря и на теб,това пък със температурата на студен мотор не се сетих.Ама що пък на загрял ще дава 20градуса разлика?
Лошото е че правихме основен ремонт на мотора и при първото палене не искаше да запали хич после кво го бараха запали ама пушеше като дизел,после се оправи но работеше на супер богата смес.Смениха момчетата този датчик,с един времянка ,евтинджос(такъв имаше в неделя в 7 вечерта
)и сега се търси истинския.Този който беше на колата кой да ти го запази да са е..... в тъпата глава,поне номера да му бях записал.Аз от радост че заработи колата ни номер ни цвят ни нищо,абе аджаммиииска работа от моя страна.
Ванчо благодаря и на теб,това пък със температурата на студен мотор не се сетих.Ама що пък на загрял ще дава 20градуса разлика?
Лошото е че правихме основен ремонт на мотора и при първото палене не искаше да запали хич после кво го бараха запали ама пушеше като дизел,после се оправи но работеше на супер богата смес.Смениха момчетата този датчик,с един времянка ,евтинджос(такъв имаше в неделя в 7 вечерта

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Огледай всички букси,вакуми,маси,виж буксата на ламбдата включена ли е и маркуча на MAPа включен ли е в компа покрай ремонта може да са забравили да закачат/включат нещо.
Аз от някой сервизи в които съм ходил преди години съм много доволен-стимулираха ме да се науча сам да си ремонтирам колата
.Четири часа дупене около колата за да разберат,че бубината е изгоряла и накрая ми я карат с неравномерни обороти и черен пушек отзад-това защото дълго не е била карана(5часа)а те половината букси забравили да ги включат 
Аз от някой сервизи в които съм ходил преди години съм много доволен-стимулираха ме да се науча сам да си ремонтирам колата

Re: Номер датчик за температура Passat B4 ABF 94г и.......
По втория проблем:Първото гърне резонатор на ф 60,второ стандартното ф 55 ,третото и то си е стандартното,последното е ремус (не знам в него има ли вата-оригинално е).
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
yano написа:По втория проблем:Първото гърне резонатор на ф 60,второ стандартното ф 55 ,третото и то си е стандартното,последното е ремус (не знам в него има ли вата-оригинално е).
А катализатора запушен ли беше? Пазиш ли го? Питам, защото на баща ми преди доста години на В3, му свалих катализатора, защото се раздрънча вътре керамиката и го "избуших" с едно желязо и пак си му качих вече празен катализатор и вече толкова години няма проблеми, само леко е дрънчащ звука и една идея по-шумен автомобила на празен ход, но в движение това не се усеща. Отклоних се малко, но ако го пазиш - направи този номер и виж как е.

Катализатора го замених с резонаторно на ф60 и прехвърлихме ламбдата.Катализаторното го продадах. 
Ходих и до майстора по гърнетата,каза че не било задължително във високите да духа отзад силна струя,на някои коли било така.Получавал се някакъв резонанс и...

Щом в ниските си излизали свободно газовете всичко е ок.Интересна работа.

Ходих и до майстора по гърнетата,каза че не било задължително във високите да духа отзад силна струя,на някои коли било така.Получавал се някакъв резонанс и...

Щом в ниските си излизали свободно газовете всичко е ок.Интересна работа.