Здравеите колеги,
много ви моля за вашата помощ тъй като в последната една седмица се видях в един малък кошмар. Карам Пасат Б5 99г, 1.9 ТДИ High-line. Тъжната ми история започна след като след цялостно пребоядисване задна лява врата спря да се отваря... Ходих на сервиз и ми казаха че контролният модул е прецакан. Сега проблемът е: доколкото разбрах от обяснението във вратата има един модул който отговаря за всичко - централно, ел стъкло.... и това всичко е сабрано в една черна кутиика (сори но не сам много навътре в нещата и това е което разбрах от обяснението)... Та казаха ми че не може да се оправи. Дали е възможно да ми кажете откаде мога да си купя нова за някаква прилична сума или някоя морга за втора употреба. Още повече бих се зарадвал ако някои от вас продава такава....
Извинявам се предварително ако не сам използвал търсачката правилно но неможах да намеря нищо подобно.
Благодаря ви много за всяка капка помощ. Ще има и бира ако някои намери решение на мъките ми.
Поздрави,
Виктор
Проблем с контролният модул на задна лява врата Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с контролният модул на задна лява врата
Такъв модул, нов за Октавия 1 струва над 1000лева от Еуратек, а за VW сигурно е и повече. По-добре се насочи към някоя морга, колега. И гледай серийните номера да съвпадат напълно, за да няма после пак главоболия. 

- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
колега в какъв смисъл не се отваря (механично или електрически ) и доколкото си спомням кнфорт модула май беше под седалката на шофьора и ако ти работят другите 3 врати търси прекъсната маса или боядисан елемент по вероятно виж в ELSA схемите са най вярни
-
- Автомобил:
- Двигател:

Честно казано ми се струва малко нереалистично да струва толкова пари тъй като това е локалният модул във вратата а не централният който е за цялата кола... Мисля 4е изглеждаше по този начин но не съм сигурен:
http://www.google.bg/imgres?q=vw+passat ... 9,r:0,s:10
За rogy_boy:
Пред мен извадиха машинката от вратата и ми показаха как като цъкнат копчето на ключа и машинката не цъква... Относно механичното отваряне - отваря се, но веднъж заключа ли я... трябва да се отваря в сервиз....
Каквато и информация да е - ще ми бъде от полза.
Поздрави,
Виктор
- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
виж двигателчето разбираш ли от схеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам но разбирам от компютри - и то не на коли а домашни компютри... Ако някои от вас се занимава с такива неща и смята че може да го оправи - бих се радвал да си платя за услугата и отделно да почерпя няколко бири...
P.S - Съжалявам че съм толкова непотребен.... Ако проблемите продължат може да се наложи да разбирам от схеми...
P.S - Съжалявам че съм толкова непотребен.... Ако проблемите продължат може да се наложи да разбирам от схеми...
- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
това е двигателчето в червено. кобелите са надписани червен с жълто и черно с синьо и двата са с дебелина 0.5 мм^2 първо провери или извикай някой приятел който си има малко понятие от кабели и коли намерете буксата (Т8)тя е с 8 крака намира се като отвориш вратата в единия край на черния маркуч между вратата и колонката развийте я и мерете за верига между 1 и 4 ако уцелите букса с 6 крачета между 1 и 2 всичко е оградено в червеното надявам се да съм помогнал ако има нещо неясно пиши на ЛС
ЗА ВЕРИГА МЕРЕТЕ КЪМ ДВИГАТЕЛЯ(ВРАТАТА) А ЗА 12волта КЪМ КОЛОНКАТА
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси rogy_boy!!! Ще видя дали мога да направя нещо по въпроса... Ако не става - ще я карам в сервиз... Сега въпросът ми е дали можете да ми препоръчате добър сервиз в София, където да не ми съдерат кожата от гърба и да са съвестни...
Разходи се до Перник...ше те отведа при момчетата