Колеги, помогнете.Местя се от опел клуба в този форум - качвам се на Пасат.Само че имам проблем: като карам на 3,4 без много да натискам има един странен шум, по скоро като леко ръмжене.Като изключа от скорост - исчезва.На скорост по инерция - усилва се и се променя звука.В един сервиз ми казаха че иглен лагер на първичният вал.В по добрият случай отиваме на 1000лв, обаче има вероятност лагера да е разбил леговището си и оттам да приготвя още 1000.6 скорости са.Колата я взимам от познат.Така че не е проблем да я върна, само че за 4 дни - влюбен съм в нея.Дали някой е имал подобен проблем.Или да ме насочите към знаещите хора.Финансовите възможности са ми скромни, затова да не е някой тузарски сервиз.Очаквам Вашите мнения по въпроса, че от 2 дни сън не ме хваща.Благодаря предварително на всички
9
Странен шум в скоростната кутия Б5.5 1.9тди 131к.с.
Re: Странен шум в скоростната кутия Б5.5 1.9тди 131к.с.
Отиваш в раздел "Серивизи" във форума и си избираш някой. Има доста мнения за работата им.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Първо виж какво й има и тогава прецени дали да я върнеш. Аз и в други теми съм казвал за тоя модел - ако нямаш в джоба си едни 1000 лева ей така за всеки случай, това не е твоята кола
В смисъл ако се храниш със заплата 1000 лева на месец не се мятай изобщо на такава, да не се налага да работиш само за колата си (и съответно после да плачеш, че ФВ са скапани и със скъпа поддръжка).

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ако не ти е казал за тоя проблем,хващаш го и отивате в някой форумен (предното мнение),казват ти какво и е и цената и да ти сваля...или поне половината пари да поеме.Ако не е съгласен,толкова ти е приятел,връщай му я,пасати по автокъщите-бол.
- vwtaz
- Автомобил: Passat 3BG
- Двигател: AVF
Колега имах същия проблем, оправи се с кутия втора ръка. Малко повече търсене.
- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
а такива кутии не се намират трудно вече аз като търсих бяха към 600/ 700 лв
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
при мен виенето беше с увеличаването на скоростта и аз минах с кутия,даже две.Направо си вземай от морга ремонта на тази ще ти е същият като цяла друга ,пасати бол само се разберете да върнеш кутията ако случайно и тя вие
цените са от 450 до 800 макс.

Благодаря много за отговорите.Значи колата не е карана от 2-3 месеца.Собственика и той беше доста учуден(щото звука не е много силен) В един сервиз ми препоръчаха да сложа добавка и да карам(което е доста притеснително).Значи варианта с кутия втора употреба е равно на ремонта.Абе взимам колата, в краен случай ще олекна с още хиляда лева
Стига дотогава жената да не ме гръмне.Ако някой може да препоръча компетентно лице да ми даде окончателна диагноза - ще съм благодарен.Поздрави на всички и безаварийно и безкатаджийно каране !

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
al_van написа:а такива кутии не се намират трудно вече аз като търсих бяха към 600/ 700 лв