Проблем със Звуковия зумер на passat b5

Техническа и сервизна информация за Passat
tobito
Автомобил:
Двигател:

Проблем със Звуковия зумер на passat b5

Мнениеот tobito » Вто 22 ное 2011 9:52

Първо искам да се извиня ако повтарям темата но неможах да намеря нищо по този въпрос.
А проблема е следния:
Имам пасат Б5 1.9 тди и проблем със звуковият му зумер, при забравени фарове не свири.Само да кажа че всички плафони в колата светят централния на шофьорската врата та ме навежда на мисълта че проблема е в самият зумер.
Когато светне лампата за течност за чистачки понякога свири но понякога не?
Та мисълта ми е някои имал ли е такъв проблем поправил ли го е, до колкото знам този зумер е в арматурното табло.
Благодаря предварително на всички отзовали се.

tobito
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със Звуковия зумер на passat b5

Мнениеот tobito » Пон 28 ное 2011 16:26

Колеги в неделя си оправих зумерчето става много лесно и горе долу бързо :)
ако някои го интересува да пита :)

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Вто 29 ное 2011 0:36

tobito написа:Колеги в неделя си оправих зумерчето става много лесно и горе долу бързо :)
ако някои го интересува да пита :)

Не някой да пита , ами обясни как си го оправил !

tobito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tobito » Вто 29 ное 2011 8:29

Веднага обяснявам.
Ако проблема наистина е от зумера а не от тези прословути микро ключета във вратите.Аз постъпих по следният начин.
1.Сваля се тази кора която е под волана тя се държи на четери болта трите се намират като отвориш капака за бушоните а другият е от дясната страна на волана.
2.Тази пластмаса която е м/у волана и таблото се държи на 4-ри болта двата се виждат след като падне кората под волана единият е от дясно а другият от ляво,другите два се виждат като се дръпне волана максимално напред и на долу в дълбочината се виждат две болчета те са малко кофти защото трябва отверка с по дълго рамо:)след като се развият и тези четери пада и тази пластмаса.
3.Сега вече трябва да се виждат и двете болтчета на таблото.Развиват се и се издърпва самото табло на пред.Има две букси една от ляво и една от дясно мисля че имаше някаде тема как се разкачат тези букси бъдете внимателни да не се счупят.
4.След като таблото е свалено и разкачено от буксите се сваля задният капак които се държи на две болтченца от ляво и от дясно по едно и 6-8 щипчици те се виждат отстрани,тои излиза заедно с самата платка тя е закачена за задниат капак с две по малки щипки от ляво и от дясно те се виждат после.Та сега вече трябва да се вижда горе в дясно самият зумер той е на черен куплонг то всъщност представлява една малка пищялка.Държи се на три малки щипчици и две запоени крачета.
Сега вече е ваше мнение как да го направите дали да се търси същата пищялка и да се сложи там или както аз направих разпоих старата запоих си две кабелчета изкарах си ги от таблото до бушоните и там си запоих едно най обикновенно говорителче от телефонна слушалка за 2,80лв затворих го по обратният ред и сега си работи без грешка :)

Надявам се съм бил полезен.

Върни се в “Passat”