За лагерите на главините на задните колела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За лагерите на главините на задните колела

Мнениеот kbot » Нед 20 мар 2005 22:09

Имам луфт в главините на задните колела. Днеска минах покрай един сервиз и питах за регулиране. Майстора вика "Ако ги натегна ще се скапят съвсем, по-добре смени лагерите". Така ли е? Има ли смисъл да ги притягам, или да ги сменям направо?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 20 мар 2005 22:15

трябва да се разглобят, да се измият, да се огледат и ако има живот в тях да се прегресират и поставят отново с регулирането му.
иначе те се охлабват на определен период-нормално е като се имат предвид натоварванията и вида на лагерите. за целта се донатягат периодично (след проверка на състоянието им разбира се). ако ти си ги гресирал и поставял/донатягал последния път-може да съдиш и по състоянието на греста за лагера(как е работил).
ако искаш-мини да ги прегледаме.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 20 мар 2005 22:53

Незнам доколко това ще повлияе на решението ти, но преди около 2 години ме изпревари едната ми задна гума. Причината - счупен лагер.
Ти си прецени ще ги сменяш ли.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 20 мар 2005 22:55

:D :D мене '97 март ме изпреварва задна дясна...от тогава съм изпонасменил един вагон такива лагери... :D :D апропо-главинката от тогава си я пазя за спомен-някои дори са я виждали... mhihi mhihi mhihi и двата са се заварили перфектно mhihi

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пон 21 мар 2005 16:33

Четох, че се сменят и семерингите? А може би и болтовете на спирачните апарати (спирачките ми са дискови и отзад)? Има ли нещо като "ремонтен комплект"?
А имам и някакъв лек шум, при движение над 50км - възможно ли е да "чувам" лагерите на задните колела, или да си търся нещо друго?

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пон 21 мар 2005 16:37

Може и от лагерите да е шума, а тях доколкото си спомням се продават комплект с гайка, шплент, капачка и малко пакетче с грес.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 0:36

БРАТО АКО ШУМЪТ Е ГОЛЯМ НЕ РИСКУВАЙ С ТЕЗИ ЛАГЕРИ.ЗАДНИТЕ ЛАГЕРИ ТРЯБВА ДА ИМАТ ЛУФТ И НЕ ГИ НАТЯГАИ,НО НАИ ДОБРЕ Е ДА ГИ СМЕНИШ С НОВИ.ПИША ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 29 мар 2005 7:38

chiko написа:ЗАДНИТЕ ЛАГЕРИ ТРЯБВА ДА ИМАТ ЛУФТ

приятелю-в дълбока грешка си-ако искаш да ти обяснявам защо-пиши ми на лични щото съм писал по тоя въпрос много пъти из форума.
НЯМА НА СВЕТА ЛАГЕР КОЙТО ДА РАБОТИ ХЛАБАВ ОТ ТОЯ ТИП!
chiko написа:НЕ ГИ НАТЯГАИ

е тука си прав-не се ПРЕТЯГАТ има начин на стягане-НО НЯМА ЛУФТ!

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 22:56

Ваското като съм написал хлабав то не значи,че трябва да е като колела на циганска талига.Заден десен лагер на моят "ПАСАТ"БЕШЕ СТЕГНАТ И СЕ ПОЛУЧИ МНОГО ГАДЕН ШУМ.СЛЕД КАТО ГО РАЗГЛОБИХ ГРЕСТА БЕШЕ ПОЧЕРНЯЛА А В НЕЯ ИМАШЕ ЧАСТИЦИ ОТ ЦИМЕНТАЦИЯТА НА ЛАГЕРА КОИТО БЯХА ПОСИНЕЛИ ОТ ЗАГРЯВЯНЕТО.ЛЕВИЯТ ЛАГЕР БЕШЕ КАТО НОВ С МНОГО МАЛНИЯТ ЛУФТ КОИТО МУ БЕ ОСТАВИЛ НЕИЗВЕСТЕН ГЕРМАНСКИ МЕХАНИК.КАКТО БЕ ПИСАЛ ПОГОРЕ КОЛЕГА НА КОИТО МУ СЕ Е ЗЕВАРИЛ ЛАГЕРА ЗА ОСТА СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО ЗАТЕГНАТ ЛАГЕР.МОЯТ МЕХАНИК С КОИТО СЪМ ПЪТУВАЛ НЕ МАЛКО Е СЛУЖИТЕЛ НА "ПЪТНА ПОМОЩ"ОТ 18 ГОДИНИ И СМЕ ИМАЛИ СЛУЧАИ НА СКЪСАНИ ЗАДНИ КОЛЕЛА ИМЕННО ПО ТАЯ ПРИЧИНА ЗАТЕГНАТ ЗАДЕН ЛАГЕР"

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 23:06

ВАСКОТО ИМЕННО ТИ СИ ПРЕПАТИЛ ОТ СКЪСАНО ЗАДНО КОЛЕЛО МОЖЕШ ЛИ ДА МИ ПОСОЧИШ ПРИЧИНАТА ЗА ТАЗИ ТВОЯ АВАРИЯ.ДО КОЛКОТО ЗНАМ ИМЕННО ЗАДНИТЕ КОНУСНИ ЛАГЕРИ НЕ СЕ СТЯГАТ КАТО ПРЕДНИ.ИМА АВТОМОБИЛИ НЯКОИ МОДЕЛИ НА "ФОРД" КОИТО СЕ СТЯГАТ НО ТЕ ИМАТ ОГРАНИЧИТЕЛ КОИТО НЕ ПОЗВОЛЯВА ПЪЛНОТО ЗАТЯГАНЕ.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 29 мар 2005 23:17

бе човеко-пиши с малки букви че ме стресираш така бе... :D
при мене беше неизвестен германски механик който ги беше оставил хлабави-прекалено.
и голяна доза незнание и желание да се прибера в БГ колкото е възможно по бързо...
почнаха да вият от средата на сърбия-па добре че ми изпадна колелото на цариградско шосе...
после още 2 пъти съм патил ама с предни на форд транзит-веднъж стегнати-веднъж хлабави.
ама тогава шефа каза-на сервиз! на тебе не ти плащам да правиш коли!
и те ти сервиз... mhihi

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 23:42

ВАСКОТО няма какво да се стресираш БРАТО важното е,че постигнахме някакъв консенсус по въпроса с лагерите.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 30 мар 2005 13:35

И аз се радвам за "консенсус"-а :lol: Моите ги проверявах преди 4000 км и си бяха добре. Сега обаче хлабината е значително по-голяма. Така че тръгвам към vaskoto1 :lol:

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 30 мар 2005 17:46

Ходих при vaskoto1! Сега задните колела са добре и би трябвало да съм щастлив - ама не: на връщане ми блокира музиката ??? свети не свири и не може да се изключи, чак като откачих акумулатора се оправи. Дали ще го направи пак?

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 30 мар 2005 19:23

Важното е като ти е спряла музиката, да не си чул да вият лагерите :))

Върни се в “Passat”