Здравейте колеги,
Карам пасат б6 2.0 TDI(CBAB) седан.
От вчера спря да ми работи парктроника и парк асистента. Грешката, която прочетох е 01543(warning buzzer, rear park assistance).
Въпросът ми е, дали някой е сменял тази пищялка и къде се намира на седан? В google намерих локацията само на комби...
WV Passat b6 локация на заден зумер на парктроник
Re: WV Passat b6 локация на заден зумер на парктроник
Здравейте,
Това е, което намерих:
"Rear Parking Aid Warning Buzzer H15 - Sedan, removing and
installing
The Rear Parking Aid Warning Buzzer H15 is located
under the rear parcel shelf, right.
Removing:
Caution!
Switch off all electrical consumers.
Switch ignition off and remove ignition key.
- Remove parcel shelf"
Въпрос: Rear parcel shelf кората под стъклото ли е? Някой свалял ли е и как става точно?
Благодаря и поздрави!
Това е, което намерих:
"Rear Parking Aid Warning Buzzer H15 - Sedan, removing and
installing
The Rear Parking Aid Warning Buzzer H15 is located
under the rear parcel shelf, right.
Removing:
Caution!
Switch off all electrical consumers.
Switch ignition off and remove ignition key.
- Remove parcel shelf"
Въпрос: Rear parcel shelf кората под стъклото ли е? Някой свалял ли е и как става точно?
Благодаря и поздрави!
-
- Автомобил: Passat 3C5
- Двигател: BLS 2007
Благодаря, колега!
Намерих го. Намира се точно под кората под задното стъкло.
Намерих го. Намира се точно под кората под задното стъкло.
Да повдигна темата с въпрос към сблъскалите се с великата немска инженерна мисъл- как успяхте да стигнете до свалянето на въпросната кора под прозореца на седана ? Свалих корите на страничните колонки над кората, бутнах седалките и реших, че може би трябва да се премахнат тези колонки отстрани между седалката и вратата, на които има етикети “airbag”. Въпросът е там, че явно трябва да се свалят седалките нацяло, за да махна въпросните колонки и да стигна до великата кора, за да сменя тази толкова добре скрита част, а именно зумера. Понеже от яд счупих достатъчно щипки и нищо не постигнах- ако някой може да даде съвет ще съм безкрайно благодарен.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
На пасат 5.5 до зумера се стига през багажника захванат е с щипка към метала под кората.
И при моя B6 е захванат точно към метала под кората, но щипките му сочат надолу към багажника, а самоят зумер е между метала и кората, от което следва да сваля тази кора, но ме затруднява изключително много- разглобих половината пластмаси отзад и не успявам по никакъв начин да мръдна тази кора.
Тази кора, по спомен, се държи с 2 болта на 2 места - едното е под седалката, второто е в горният й край под една пластмасова тапа. Разгледай отново, с дърпане няма да стане.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
kamaza11 написа:И при моя B6 е захванат точно към метала под кората, но щипките му сочат надолу към багажника, а самоят зумер е между метала и кората, от което следва да сваля тази кора, но ме затруднява изключително много- разглобих половината пластмаси отзад и не успявам по никакъв начин да мръдна тази кора.
И при мен на 5.5 е така но щипките се откачат лесно и се бърка през дупките на метала на страни и се сменя.