Купих си Пасат 90 година GL 1.8 mono с газова уредба BRC

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Купих си Пасат 90 година GL 1.8 mono с газова уредба BRC

Мнениеот kossel » Нед 10 апр 2005 3:52

Здравейте на всички, купих си Пасат 90 година GL 1.8 mono с газова уредба BRC, каква профилактика на колата да правя ? Засега сложих аларма - още е с транзитните номера, в КАТ какво да правя за да не ми лазят по нервите много ? Мисля да сменя ангренежен ремък и масло. Климатика нещо не бачка. Газовата бутилка е във формата на резервната гума ...мисля да купя една малка гума - патерица да ми заема по малко място. Пасата го гледам като объл камък досега съм карал само ПАНДИ, ТИПО, Регата, Тойота. Всеки съвет ще е ценен за мен, мерси. Има ли опасност такава кола да се открадна като е на 14 години ? да я слагам ли на платен паркинг ? :roll: (ех .. днес има и рожден ден ...ставам на 35 години ... кога бяхме млади ей ! :oops:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 10 апр 2005 8:01

Първо докато я застараховаш я дръж на платен паркинг. Пък след това всичко останало което сиизброил.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 10 апр 2005 9:46

добре дошъл.
честит ти рожден ден-да си жив и здрав още много по 35!
честит и пасат-няма да съжаляваш.
това което си изброил е верния подход за начало. ако искаш-погледни в сервизи и звънни. може да дойдеш да се запознаеме и да го прегледаме-ще ти кажа каквото знам и каквото видя по него за правене.
успех!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 10 апр 2005 11:07

Сменяш ангренажния ремък и обтяжната ролка задалжително и всичко останало което ти каже Васко като види колата в кво състояние е :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Нед 10 апр 2005 12:29

Честит рожден ден и от мен, макар и на патерици!Честито ти и Пасатче - хубаво коленце си си вземал, да го караш със здраве и по рядко да ти се чупи!Аз съм също с такава газова уредба
Сега, относно профилактиката, другите са ти казали основните и задължителни неща които трябва да направиш. Мисля че остава да провериш следните неща:
1. Масло в скоростна кутия
2. Масло в полуоските - тук може би не се изразявам правилно
3. Върви на добър майстор за газовата уредба, да ти прегледа изпарителя и газовия клапан в какво състояние са. Може да се окаже че мембраните в изпарителя са вече за смяна, както и филтъра в клапана. И накрая да ти я настрои да гори по икономично.
4. Тъй като ще сменяш масло, те съветвам да си смениш и въздушния филтър, защото оказва голямо влияние особено когато колата е на газ.

За това че бутилката ти е на мястото на резервната гума - това е супер. И аз така направих когато си слагах газ. Положителната страна на този вариант е че ако ти се наложи да слагаш нещо обемисто в багажника, резервната гума можеш да я преместиш където си искаш, но газовата бутилка не. Наистина вземи си една такава малка резервна гума, тип патерица, за да ти заема по малко място. Уший и една калъфка с ципче и ще стане красиво.
И сега се сетих още нещо - не знам в КАТ за регистрацията дали ще ти искат да минеш предварително и преглед на газова бутилка. Ако не, можеш да минеш без да те карат за твое собствено успокоение, ще ти коства около 10 лв.
Ами това е, друго не се сещам за сега.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 10 апр 2005 12:59

ЧРД!
Колегите общо взето са ти обяснили какво трябва да се направи. Само да добавя - основен преглед на ходовата част (90% тампони на макферсона са си отишли + евентуално някои маншончета). Мога да ти препоръчам сервиз, в който ще ти я прегледат и ще ти кажат всичко за колата, аз самия там си правя колите от доста години и съм доволен. За газовата - ще ти трябва паспорт на бутилката + лепенка на самата нея, че е минала преглед. Ако газовата не е слагана в БГ обикновено такъв липсва, мога да ти кажа къде ще ти направят за 10 мин, на ЛС.
И дано нямаш много главоболия, при един добър начален ремонт не е лоша кола. Да не казвам и че 1.8 моно на газ е без пари да я караш.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Нед 10 апр 2005 14:34

Кое наричаш Макферсон?

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Нед 10 апр 2005 16:03

къде се намира маслото за полуоските ..то не е ли към скоростната кутия ?
Мерси за пожеланията за рожднния ден на всички ! :D :oops:

Потребителски аватар
ачо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ачо » Нед 10 апр 2005 18:57

Честито.Отличен избор си направил,няма да съжаляваш.Относно крадците,вярвай ми изобщо няма да ги спре това че е на 14г.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 10 апр 2005 19:59

kossel написа:къде се намира маслото за полуоските ..то не е ли към скоростната кутия ?
Мерси за пожеланията за рожднния ден на всички ! :D :oops:

Маслото на скоростната кутия и диференцияла е едно и също :wink:

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Нед 10 апр 2005 20:42

ами а честита придобивка
а масло в полуоските няма, просто не са кухи та да се налива масло там. лошо е ако има грес по вътрешната част на джантата, абе иди при vaskoto1 да я погледне - той си знае работата

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 11 апр 2005 10:36

Това е най-удачният избор!!! :D :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 11 апр 2005 12:00

Честито, със здраве да си я караш
честит ражден ден на патерица

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пон 11 апр 2005 19:53

oh, мерси
утре ще ходя в КАТ да я регистрирам, ще ставам рано и ще се моля всичко да е ОК ..много ме е страх от КАТ ужас ...

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Сря 13 апр 2005 5:00

Ужас, отивам вчера в КАТ, една лелка ми вика 'ми то колата я няма в базата данни' , леле паднаха ми чорапите... вероятно от петък 14.30 до вторник на обяд от Пернишката митница не са успели да вкарат данните. Иначе какво друго може да е станало ?

Върни се в “Passat”