Здравейте, колеги! От 1 седмица съм собственик на passat b8 2.0tdi 150 к.с, 2018 г. с адблу с dsg381 7-степенна. При живи данни на навигацията следя налягането на турбото държи 1.45-1.50 бара до 4-та скорост, а на 5-та,6-та и 7-ма скорост налягането стига до 1 бар и държи така. Съответно смятам, че колата не върви колкото трябва.
Може ли някой с такава кола да каже дали е нормално. Колата е с mode бутон и карам на Normal.
Стоково налягане на турбото passat b8 2.0tdi 150 к.с
Re: Стоково налягане на турбото passat b8 2.0tdi 150 к.с
Имам развитие по въпрос, днес докато карах колата влезна в регенерация и турбото надуваше колкото трябва на всички предавки, съответно до 1.45-1.5 бара. Точно след като приключи регенерацията, отново на високите предавки нещо сякаш я ограничаваше до 1 бар. Може ли помощ, какво може да се променя при регенерация, че турбото да си надува колкото трябва. Градусите на вход и изход на дпф са с нормална разлика помежду си.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Просто налучквам, но при регенерации се повишава количеството на впръсканото гориво.
Виж какво иска и какво подава като гориво когато не е в регенерация.
Проследи и температурата му.
Виж какво иска и какво подава като гориво когато не е в регенерация.
Проследи и температурата му.
Не налучкваш - това с регенерацията е факт. Също турбото пик-ва от по-ниски обороти и колата се усеща, че върви повече.
Но няма смисъл да се проверява налягане на горивото. Тая кола и тая горивна система е доста умна и при най-малкото отклонение ще светнат реотаните за грешка.
Същото важи и за налягането на турбината - 100 mbar-а разлика между искано и давано веднага ще избие грешка.
Явно си е така направен ОЕМ софта.. няма друга причина.
Но няма смисъл да се проверява налягане на горивото. Тая кола и тая горивна система е доста умна и при най-малкото отклонение ще светнат реотаните за грешка.
Същото важи и за налягането на турбината - 100 mbar-а разлика между искано и давано веднага ще избие грешка.
Явно си е така направен ОЕМ софта.. няма друга причина.
Колега, мисля, че си прав, не е някакъв проблем, защото не небива грешки, но нещо кара турбото да търси по-малко налягане, когато не регенерира. Например турбо картите в софтуера на колата имат карта, която ограничава налягането при високa температура на изходните газове - EGT. Колегата по-горе също има право, ни нямам подходящата диагностика да видв всички температурни датчици в момента. Идеята ми беше, да не би това да е наистина стоково при някои модели и мотори на VW. Ако е механичен или друг проблем няма да орави налягане и на ниските предавки, а там го заковава.
Възможно ли е oil ash като стойност от DPF да указва някакво влияние при калкулации? Наблюдавах състоянието на ДПФ преди и след пасивна регенерация и установих, че само то не се променя. Прилагам снимки:
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
В спорт режим пак ли е така?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Виж същото обаче на вкл. темпомат , на ускорение. Газта да я "дава" темпомата.
То трябва видя и при мен как е, но моята е ръчка, само знам, че кога е на темпомат дръпва по-осезаемо както е на 5-та или 6-та. А с педала на газта е една идея по-мързелива.
Моето мнение е , че изкуствено е така. Софта е така.
То трябва видя и при мен как е, но моята е ръчка, само знам, че кога е на темпомат дръпва по-осезаемо както е на 5-та или 6-та. А с педала на газта е една идея по-мързелива.
Моето мнение е , че изкуствено е така. Софта е така.
Ще проверя на темпомат как е и ще пиша, мошя вижте какви са показателите при вас. В спортен режим мърда с 0.03-0,04 повее налягането, но пак е така
Колеги, има развитие. Обслужих изцяло колата, пуснах една регенерация и занулих Oil Ash-a. След това налягането на турбото на всички предавки е еднакво.
По принцип...зануляване на Oil-ash-a трябва да се прави само при подмяна или "пране" на DPF филтъра. Това е един от параметрите, който определя кога да започне следващата регенерация и колко е пълен филтъра.
Oil ash е вторичнен продукт - пепел, която задължително остава и се натрупва след всяка регенерация.
В този смисъл, твоята си е все там след обслужване и сервизна регенерация и ECU сега би следвало да разреди регенерациите, което вероятно ще доведе до по-бързо запушване на филтъра.
Вероятно ECU до този момент се е ориентирало да намалява надуването турбото в определени моменти, с някаква идея да пази филтъра от по-бързо запълване или поради друга причина.
Oil ash е вторичнен продукт - пепел, която задължително остава и се натрупва след всяка регенерация.
В този смисъл, твоята си е все там след обслужване и сервизна регенерация и ECU сега би следвало да разреди регенерациите, което вероятно ще доведе до по-бързо запушване на филтъра.
Вероятно ECU до този момент се е ориентирало да намалява надуването турбото в определени моменти, с някаква идея да пази филтъра от по-бързо запълване или поради друга причина.
Да, така е. Филтъра ми е пран, преди около 80000 км, като не знам дали е занулено. Така или иначе в следствие на обратното налягане компютъра ще си преизчисли oil ash-a и ще го възстанови до старото положение, ако прецени, че в действителност ги има тези сажди.