Passat B6 2006 2.0 FSI BLR- не иска да пали

Техническа и сервизна информация за Passat
DMM112
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 2006 2.0 FSI BLR- не иска да пали

Мнениеот DMM112 » Вто 25 фев 2025 22:35

Здравейте, имам следният проблем, пасата не иска да пали а само върти стартера и нищо.
Но историята си има предистория и ще се опитам да я обясня накратко, сутринта преди да тръгна за работа паля колата, навъчн е около -8 градуса и изведнъж започва да се тресе яко, гася и я оставям, после при проверка на грещките ми показва че цилиндър 2 missfire, да сме по -точни (16686/P0302/000770 - Cylinder 2 Misfire Detected; 16396/P0012/000018 - Bank 1: Camshaft A (Intake): Advance Setpoint not Reached (Over-Retarded).
Стигнахме до заключението аз и един приятел, че проблема е с бобина 2 понеже свещите са сменяни наскоро. Купих въпросната бобина сложихме я, но проблема с друсането си остана, после решихме да сменяме места на бобини да проверим ще покаже ли и друга грешка и реално да проверим дали тази бобина(старата) е дефектна. Изписа ми други грешки които се отнасяха за друг цилиндър, където бяхме поставили въпросната дефектна. Върнахме всичко постарому и сложихме новата купена на 2-ри цилиндър където първоначално беше грешката. Понеже беше студено под нулата акумулатора ми се изтощи от тестовете и се наложи да сложим кабели и да подадем ток от друга кола.
И идва вече големият въпрос реално колата не искаше да пали изобщо само върти стартера и това е.
Оставихме за ден за да може да заредя акумулатора и да пробваме пак, същото и на следващият ден върти стартер и не иска да пали, проверявам за грешки няма никакви свързани с двигателя.
Купих си нов акумулатор понеже този си беше стар и викам може това да помогне но не.
И новото което ми изписа на таблото на колата low oil pressure и STOP engine, но VCDS 19.6 грешки няма освен някои свързани с радиото и ABS но не мисля че те са проблема.
Ако някой е имал подобен проблем да пише.
Благодаря

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Passat B6 2006 2.0 FSI BLR- не иска да пали

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 26 фев 2025 7:30

На живи данни вижте дали компютъра вижда оборотите на двигателя и дали са достатъчни за да запали. Освен свещ и бобина мисфайър записва и заради инжектор и проблемно впръскване. Може да е ниско или високо налягането на горивото, т.е помпата в резервоара може да е сдала багажа, както и вакумния регулатор на горивото. По принцип с една скапана бобина трябва да запали на останалите 3, обаче може да не вижда оборотите като хората и да не пуска инжекторите или няма налягане в тях и не ги отваря

pe6o__
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Re: Passat B6 2006 2.0 FSI BLR- не иска да пали

Мнениеот pe6o__ » Сря 26 фев 2025 9:40

Насочи се към грешка Р0012.

Върни се в “Passat”