Колеги, някой да се е сблъсквал с подобен проблем:
Разход на гориво бензин градско -19/100 А95!
Разход на газ градско - 10/100!
На диагностиката няма грешки свързани с горивната система - само с климатроника, които не касаят разходите на горивото.
Колата е - Пасат B5 (3B2), 125 коня, 20V, 1.8 бензин, 1998 година!
Свещите са на около 30 000 км, но ако е от тях или ламбда сондата би трябвало и на газ да имам голям разход или греша в случая?
Висок разход на бензин и нисък на газ - Пасат Б5
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Висок разход на бензин и нисък на газ - Пасат Б5
Това тече от някъде.
Няма теч, колега - единствено от ауспуха има теч, но не е бензин - вода. След няколко дни, ще излизам извън града и ще го засека на извънградско!
През 2010 имах подобен проблем с голям разход, но тогава харчеше и 24/100 газ и след смяна на ламбда сондата всичко се оправи.
През 2010 имах подобен проблем с голям разход, но тогава харчеше и 24/100 газ и след смяна на ламбда сондата всичко се оправи.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Провери нивото на маслото И го помириши дали не смърди на бензин
При нормално каране няма начин тия 19л да изгорят в цилиндрите. Ще се получи пре-преобогатена смес и отзад ще чади бетер чипосано TDI
Ако наистина няма теч, значи бензина се стича в картера.
Ако нивото на маслото е в норми и не мирише на бензин - значи все пак от някъде има теч.
Много възможно - от снадките на филтъра пред задна дясна гума или маркучлето преди горивната рейка.
Бензина се изпарява почти веднага и трудно се виждат следи.
Впрочем, как го засече разхода от 19/100?
При нормално каране няма начин тия 19л да изгорят в цилиндрите. Ще се получи пре-преобогатена смес и отзад ще чади бетер чипосано TDI
Ако нивото на маслото е в норми и не мирише на бензин - значи все пак от някъде има теч.
Много възможно - от снадките на филтъра пред задна дясна гума или маркучлето преди горивната рейка.
- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Колега и аз съм със същия двигател и година, но и според мен бензина ти отива някъде /не в цилиндрите/ или в картера или теч някъде между резервоара и двигателя. Иначе на газ и моята е с такъв разход. На предишната ми кола Венто преди години след филтъра отдолу имаше наставка на бензинопровода и изпускаше от там. И да вярно е, че бензина бързо се изпарява.
radotom написа:Провери нивото на маслото И го помириши дали не смърди на бензин
Разхода си го засича колата - получава се информацията на таблото, където дава градусите отвън и точен час, но знаеш ли нивото на маслото е нормално няма бързи загуби или покачване, но забелязах, че когато карам на бензин маслото се вмирисва яко на бензин, а когато карам на газ миризмата от маслото изчезва...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Регулаторът на налягането на бензиновата рейка?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата не може да смята.
И вярва квото му покаже компютърчето.
И даже да го помолим да измери колко е реалният разход, няма да ни послуша.
И вярва квото му покаже компютърчето.
И даже да го помолим да измери колко е реалният разход, няма да ни послуша.
Разхода е засечен коректно - електрониката на колата само го потвърди! Сигурно проблема е в снадките на филтъра пред задна дясна гума, защото от там мирише доста на суров бензин - аз не го бях забелязал, но вчера дойде чичо ми, който много години имаше сервиз и първо там подуши. Обаче го има и вмирисването на маслото, когато се кара на бензин и той каза, че може да се стича в картера. Утре, ще видим снадките и ще пиша, какво сме направили - благодаря за съветите на всички, а на "професора" от Ямболь - първо се научи, къде се слагат запетаи и после коментирай, кой може да смята - явно не си много умен!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Разход се засича чрез пълнене на резервоара до горе (до изключване на пистолета), каране 100-200км и отново пълнене до горе. И смятане
Всичко друго е само за заблуда на противника и приблизителни сметки.
Не знам какво те обиди писаното от ktamen и какви обидни квалификации има в изказването му.
Може би се обиди, че е казал, че колата ти не може да смята??
Да, де, ама наистина не може!
И въпреки понякога острия му изказ - хубаво е да четеш внимателно какво пише точно той. Изключително рядко говори глупости.
Всъщност, единствената обидна квалификация прочитам в твоето мнение
Всичко друго е само за заблуда на противника и приблизителни сметки.
Не знам какво те обиди писаното от ktamen и какви обидни квалификации има в изказването му.
Може би се обиди, че е казал, че колата ти не може да смята??

Да, де, ама наистина не може!
И въпреки понякога острия му изказ - хубаво е да четеш внимателно какво пише точно той. Изключително рядко говори глупости.
Всъщност, единствената обидна квалификация прочитам в твоето мнение
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, че бензинът може да изтича в картера или някъде другаде, ама това не обяснява абсурдно ниския разход на газ.
Поне за мен очевидното обяснение е, че всеки ден караш 4км натам и после 4км насам и пишеш в тефтера 8км на газ. Ама реалността е, че половината от тези километри са на бензин.
Радо ти е обяснил какъв е единственият начин да си засечеш разхода.
Независимо, че според ChatGPT тва са отживелици от минали векове, друг начин за засичане на разход няма.
Поне за мен очевидното обяснение е, че всеки ден караш 4км натам и после 4км насам и пишеш в тефтера 8км на газ. Ама реалността е, че половината от тези километри са на бензин.
Радо ти е обяснил какъв е единственият начин да си засечеш разхода.
Независимо, че според ChatGPT тва са отживелици от минали векове, друг начин за засичане на разход няма.