Здравейте,
От двигателя на автомобила се чува звук, същия като този от клипчето:
https://www.youtube.com/shorts/n6bsi44Xpok
Ангренажа е сменен. Звукът се чуваше и преди смяната на ангренажа и това беше причината на смяната. Промяна обаче няма. В коментарите към клипа пише, че проблемът е бил от водната помпа и като загрее звукът спира. При мен обаче водната помпа също е сменена с нова. Колата обаче не е загрявала напълно след смяната на ангренажа, така че все още не мога да кажа дали при загрял автомобил звукът изчезва. Някой има ли идея какво друго би могло да е?
Passat B8 2.0 TDI - звук от двигателя
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Passat B8 2.0 TDI - звук от двигателя
Аз го имам почти същия звук на колата откак е в мен. Беше на 40к. Сега наближава 100 . И мен ме дразни и не го намирам за нормално, но колкото съм слушал и други, само една бе по-тиха , но пак се чуваше. Това студени .
Топла тоя звук го няма при мен ( или едвам се чува, но при други , това за топли)
Топла тоя звук го няма при мен ( или едвам се чува, но при други , това за топли)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ами изпъни я да загрее и слушай пак.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не е от водната помпа, а от вакуумно-маслената помпа, която е в едно. Има много теми по въпроса. С две думи - оправия няма, даже и да я смениш.
И при мен го има , така е вече 40хил км , аз го оприличавам на кънтене , ехо от нещо шумно в празно пространство, странно е но е така