Здравейте приятели нов съм в форума ако темата е на грешно място моля преместете я.
Та както нов в форума така и нов с колата не знам къде си окачих гащите обаче майната му живи и здрави да сме.
Въпросът ми някой имал ли е проблем с висящия лагер и колко пари струва това нещо за рециклиране тъй като ми искат 600 лв само рециклирането и отделно работата която ще правят.
Другото което е мисля че е за вериги но не съм напълно сигурен има едно цак цак цак постоянно отпред в моторо и не знам вече някакви признаци преди да стане твърде късно за това нещо.
Последното нещо е от ауспуха ми излезе едно като изкуствена коса или калчища които се използват за водопроводни тръби нямам си и на представа какво е това.
А и днес заредих колата до горе карах 25км и я допълних отново колата събра 4,96 почти 5 литра това значи ли че колата гори 20/100л не е нормално нормално ли е не знам вече ..

Passat CC 3.6 300hp 2008 г. проблем висящ лагер
Re: Passat CC 3.6 300hp 2008 г. проблем висящ лагер
Възможно е да гори 20 за толкова кратко разстояние, но разход не се мери така. Излизаш на магистрала или широк празен път - правиш поне 300-400км с макс 100-110 и доливаш до горе без да тъпчеш. Ако ти гори примерно 9-11 е нормално. Ако ти гори над 16 имаш проблем.
За да се вкара в ред си приготви едно 5 хиляди лева, иначе колкото да се търкаля колата - може и с по-малко.
За да се вкара в ред си приготви едно 5 хиляди лева, иначе колкото да се търкаля колата - може и с по-малко.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Учудващо ниска сума за висящия лагер. Обикновено фв от тия години карданите не им се рециклират а се купуват нови, ама няма такива да се продават. Рециклирал съм кардан за волво 1500 лв искаха, на пасат 5.5 4motion отказаха да го рециклират защото не могат да му направят баланс заради сферичното каре.
Относно кълчищата, някое от гърнетата се е предало и изхвърля пълнежа. Това запушва колата и води освен всичко друго и до повишен разход на гориво.
Не знам на тоя мотор колко му е разходът градско, но е напълно възможно и 20 на 100 да дава градско
Относно кълчищата, някое от гърнетата се е предало и изхвърля пълнежа. Това запушва колата и води освен всичко друго и до повишен разход на гориво.
Не знам на тоя мотор колко му е разходът градско, но е напълно възможно и 20 на 100 да дава градско
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Цената която ми обявиха за смяна на висящия лагер на Audi A8 2009г беше 450лв, но казаха че зависи от колата и отделно трябваше да отида другаде да ми свалят кардана. Ако се предлага висящия лагер радвай се, повечето от тоя период при VAG се предлагат нови само с кардана като една цяла част. Цената ми се струва нормална, не може да се сравнява, хората които го работят преценяват, те знаят колко е трудоемко на въпросния автомобил.
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
Колега, караш СС с най- големия бензинов двигател и не ти се дават 600 лв? Когато си я купувал тази кола е трябвало да се поинтересуваш какви разходи може да имаш. Все пак това е 17 годишен автомобил на незнайно колко 500- 600 0000 км и проблемите се появяват. Ако веригите не са сменяни от предните собственици трябва да ги смениш непременно. Те се сменят комплект с успокоителите, хидравличните обтегачи и паразитното колело. И както казва колегата thanis- приготви си една повече от добра сума, за да стегнеш колата и още няколко години да я караш.
Не сте ме разбрали правилно просто попитах колко пари струва рециклирането на висящият лагер тъй като знаете в днешно време трудно попадаш на читав майстор..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И ние ти отговорихме, че цената е прилична