Къси и дълги светлини на Пасат Б 6
Къси и дълги светлини на Пасат Б 6
Здравейте! От няколко месеца съм собственик на пасат Б 6, 2008 г. дизел, 2.0 140 к.с. Тъй като ми се налага да пътувам често през тъмната част на денонощието, ми направи впечатление, че фаровете на автомобила светят слабо. Реших да сменя крушките на къси и дълги светлини, като за начало купих китайски лед крушки Н7. При монтирането на същите ми изписва на таблото " Front left dipped beam not working и Front right dipped beam not working" и светва оранжев символ за изгоряла крушка. Направи ми впечатление, че като пусна късите светлини, дясната лед крушка светка и гасне 3 пъти и след това светва постоянно. Реших, че проблема е в китайските крушки, затова си закупих лед крушки на Осрам, но проблема със мигането си остана. Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с този проблем и дали е възможно с диагностика като VCDS да се премахне опцията за тестване на изгоряла крушка на късите и дългите светлини.
- Gendidy
- Автомобил: VW Passat B6 VR6 4motion
- Двигател: AXZ 2007
Re: Къси и дълги светлини на Пасат Б 6
На моите лед крушки имаше едно копченце, което трябва да е в определена позиция, за да работят нормално с колата и да не се получава този проблем. Може това да е и при теб, дано можеш да ги свалиш без да вадиш фаровете, както е при мен.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
nhp70 написа:... дали е възможно с диагностика като VCDS да се премахне опцията за тестване на изгоряла крушка на късите ...
Възможно е, да.
Отваряш Long Codding и там има боксчета за чекване.
Отчекваш боксчетата за Cold Check на късите и си ти!
За дългите не съм сигурен, но май не ги чекваше. Чети отметките внимателно и ще се ориентираш

- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
На Тигуана на жената ( 2009г) чеквах какво ли не за колдчек в лонг кодинг(и общия колдчек и поименно за отделните крушки). Резултата от изключването на колдчека беше, че докато не светнеш фаровете няма лампа на таблото, но щом ги светнеш светва и тя.
Та накрая сложих товарни резистори и вече няма грешки.
Та накрая сложих товарни резистори и вече няма грешки.
Сигурно фаровете са пожълтели. Иначе трябва да светят добре с обикновени халогенни крушки, а не разни китайски електрожени.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Фаровете са с нови стъкла. Просто искахме да светят бяло.
radotom написа:nhp70 написа:... дали е възможно с диагностика като VCDS да се премахне опцията за тестване на изгоряла крушка на късите ...
Възможно е, да.
Отваряш Long Codding и там има боксчета за чекване.
Отчекваш боксчетата за Cold Check на късите и си ти!
За дългите не съм сигурен, но май не ги чекваше. Чети отметките внимателно и ще се ориентираш
Здравей колега! Това го направих, но проблема си остана с примигването на дясната крушка. Някакво друго решение?
- Прикачени файлове
-
- Passat.jpg
- (88.73 KиБ) Все още не е свален
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Пробвай да размениш лява с дясна лампа. Ако проблема се запази, ясно е, че е от лампата. Може да прегледаш и окабеляване към фара. Между другото, Осрам не са върха на сладоледа при ЛЕД лампите. Може да разгледаш и Auxito като предложения.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
nhp70 написа:остана с примигването на дясната крушка.
Мигането при стартиране на фаровете вече не е от диагностика.
При мен също дясната на 2 пъти ми прави проблем буксата. Нещооо... не са от най-читавите
Самите пера в оригиналната букса много шават (не са плътно захванати) и като тръгваш да вкарваш щекера на китайчето, то захапва, ама едвам-едвам допира. Случва ми се напълно да загасне фара и като влезна в някоя дупка - ХОП! Светне!
Пробвай с тънка отвертка при загасена кола! да донабуташ женските букси от задната страна на шекера (оригиналния). Аз, освен това, обвих и с изолирбанд, да не шава много-много.
Ако продължи да примигва, вероятно ще се наложи да се поставят резистори в паралел на крушката.
Просто колата 'чете' тока и го сравнява с предварително зададени стойности.
Ако реши, че нещо не е наред, реже захранването на съответния консуматор за да няма късо и да не се подпали нещо.
По същата причина не ми харесва китайските ЛЕД-чета за габаритите - десния свети, а левия го включва и след 3 секунди го гаси и вика Изгоряла ти е крушка!
Та сега съм с обикновени W5W на габаритите, защото ме мързи да слагам резисторчета

Можеш да се свържеш и с тези хора - със сигурност ще ти решат проблема с крушките
viewtopic.php?f=45&t=109617&hilit=bktuning
goppa написа:Фаровете са с нови стъкла. Просто искахме да светят бяло.
Коментарът ми беше към автора на темата. Неговите стъкла едва ли са в добро състояние.