НЕЩО СТАВА, КОГАТО ДВИГАТЕЛЯ Е ЗАГРЯЛ!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
batemo
Автомобил:
Двигател:

НЕЩО СТАВА, КОГАТО ДВИГАТЕЛЯ Е ЗАГРЯЛ!!!

Мнениеот batemo » Пон 25 апр 2005 23:59

ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ И ТОВА НЕЩО МИ СЕ ВИЖДА МАЛКО СТРАННО.
ДВИГАТЕЛЯТ Е 1,8! оТ ДВЕ ГОДИНИ СИ КАРАМ САМО НА ГАЗ, ЗАЩОТО ПОМПАТА МИ ИЗГОРЯ, ТАЗИ В РЕЗЕРВОАРА.НАПОСЛЕДЪК МИ СЕ СЛУЧВА НЕЩО, КОЕТО ДОСЕГА НЕ МИ СЕ БЕШЕ СЛУЧВАЛО. КОГАТО ДВИГАТЕЛЯТ Е СТУДЕН, КОЛАТА СИ ПАЛИ БЕА ГРИЖИ НА ГАЗ ЕСТЕСТВЕНО, НО КОГАТО Я ПОКАРАМ ОКЛО 10-15 МИН И ПОЗАГРЕЕ МАЛКО, АКО Я ИЗГАСЯ И ПОСЛЕ ВЕДНАГА СЕ ОПИТАММ ДА Я ЗАПАЛЯ НЕ ИСКА.ТРЯБВА ДА Я ИЗЧАКАМ ПОНЕ ДВАДЕСЕТ МИНУТИ ЗА ПОИЗТИНЕ ДВИГАТЕЛЯ И ТОГАВА ПАЛИ.АЗ ВЧЕРА ИЗВАДИХ ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР И ПОНЕЖЕ Е ЗА СМЯНА ВЕЧЕ, НО ВСЕ ОТЛАГАМ МУ НАПРАВИ НЯКОЛКО МАЛКИ ДУПЧИЦИ, ЗАЩОТО ПРЕДОЛАГАМ, ЧЕ Е ОТ НЕГО.АКО НЯКОЙ СЕ СЕЩА ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ДРУГО ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА СПОДЕЛИ!!!

tara1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tara1 » Вто 26 апр 2005 20:20

Ами ако компютърчето иска да вдишне малко бензинец.Направи една диагностика.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 26 апр 2005 20:52

Аз имах подобен проблем и при мен се оказа от свещи и от стартер, но при теб ще е по различно.
Колата стабилно ли работи като е загряла или клати обороти?

Потребителски аватар
batemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batemo » Вто 26 апр 2005 21:06

Pinci , Да ти кажа оборотите са стабилни, но след като изключа автоматичния смукач, т.е от буксата.Иначе, когато го включа започват да играят от 800-2000, а без автоматичния смукач са направо супер стабилни около 850-900, не мога да разбера какво става.На бензин въобще не работи, защотом нямам помпа. До края на седмицата ще сменя маслото с въздушния и горивния филтер и ще отида при специалистите от Горна Баня да ми направят настройките на газ, може пък да е някакво предварение или закъснение...? :?:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 27 апр 2005 0:20

Дано хората там да помогнат :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 27 апр 2005 18:17

Bateto, от какво ти изгоря бензин помпа - заради газта ли,в смисъл - заради това че си я карал основно на газ?
Да ти кажа ли че преди време и аз имах подобен проблем като твоя - паля двигателя, шофирам около 5 минутки и на някое кръстовище двигателя загасва. После няма палене, нито на бензин, нито на газ,т.е. успявам да я запаля обаче пада яко въртене на стартера до като му "умекнат колената". Като почнеше да ми прави така, рестарт на компа и до следващия път. От доста време обаче не ми е правила този номер.

Потребителски аватар
batemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batemo » Чет 28 апр 2005 1:30

Докторе да ти кажа, помпата ми изгоря предполагам от това, че карах известно време без никакъв бензин в резервоара, защото си палих на газ и не сметнах за необходимо да сипвамм някъв бензин. Също така възможна причина е и майстора-газджия, който ми сложи газта.Може да не ми е вързал помпата да работи постоянно, а само в началото докато паля. Знам че е добре помпата да ба4ка постоянно и бенза да циркулира постоянно като се връща в резервоара.
p.s днес си взех много хубаво масло на мнгого хубава цена
VALVOLINE 10W40 DURABLEND///// 4L. za 26 lv.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 28 апр 2005 9:00

провери си параметрите на датчика за температурата-синия-който казва за ЕКУ каква е температурата на мотора.
някъде бях писал на колко градуса-какво трябва да се измери и как да се провери.
намери си го и го премери.

Върни се в “Passat”