Олеле, от съединителя или от скоростите е този проблем?
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Олеле, от съединителя или от скоростите е този проблем?
Забелязах, че когато карам градско с много ръчкане на 1-ва скорост, понякога (от 5 пъти веднъж) се случва като вкарам на първа предавка и се чува странен звук за около 1 сек, все едно не е влязла първата скорост, имам чувството, че дори и до край да натискам съединителя, ако оборотите на двигателя са малко високи и първата скорост влиза трудно - т.е. със стържещ звук ... дали може нещо да се регулира ?
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Знам. Много е неприятен проблема. Аз го имах същия, но при мен не само първа, а и трета предавка. За задната да не говорим. Нямаше начин да включа и да не прохърка като икарус. Ходих в много сервизи, но почти никъде не се ангажираха с окончателно мнение.(Ако трябва да бъда откровен само в Дунев Мотор Спорт ми поставиха точна диагноза, но попринцип отзивите от този сервиз не са много добри)
Накрая взех нещата в мои ръце. Отидох да ми проверят ходравличните помпи и след като се установи, че са наред извадих 300 лв. за нов съединител и всичко се оправи.
Моя съвет е ходи в някой сервиз на който имаш доверие и плащай само на свършена работа(отстранен дефект), но най-вероятно е съединител. Успех.
Накрая взех нещата в мои ръце. Отидох да ми проверят ходравличните помпи и след като се установи, че са наред извадих 300 лв. за нов съединител и всичко се оправи.
Моя съвет е ходи в някой сервиз на който имаш доверие и плащай само на свършена работа(отстранен дефект), но най-вероятно е съединител. Успех.