Passat B3 `89
Къде се намира кода на боята?
-
nedqlko
Къде се намира кода на боята?
Не мога да намеря къде по купето е кода на боята
.
Passat B3 `89
Passat B3 `89
-
nedqlko
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
nedqlko написа:ами не съм забелязал да има лепенка на гредата,защото на гредата пласмасата е счупена доста и има само малка част от нея.Утре ще видя
Къде имаш пластмаса в багажника
Говоря ти за гредата отвътре в багажника до задната престилка, лепенката трябва да е горе-долу в средата отвътре зад задния номер.
-
nedqlko
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
nedqlko написа:аха,ами утре на светло ще огледам багажника.Иначе боята е Черна перла,капака иска нова боя,че е напукан и незнам номера
- Ако не намериш номера сваляш капачката на резервоара и отиваш да ти направят по нея боята
Това даже е по-добрия вариант защото боята ти няма начин да не е попроменена от атмосферните условия и най-вече от слънцето след толкова години и надали ще отговаря точно на заводския номер
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Тео, по принцип професионалистите в приготвянето на боята първо гледат кода на боята, след това си гледат по техните си бумаги за отенъците (имат си мостри, които слагат някъде където има по колата боядисано, и(или) ще се ремонтира), и така правят боята => добре е да се отиде (ако може) с цялата кола. Т.е. кода е само за първоначално ориентиране.
nedqlko, сигурен ли си че е точно черен металик (а не много тъмно сив или син, да речем) ? Защото по ETOS не излезе черен металик; doppel-wobber (е, вярно че е за Голф, ама нали са много близки роднини) казва черен металик чак моделна 91 година. Бих ти казал кодове, ама да не се объркат нещата - потърси за лепенката в багажника (дано да стои !).
nedqlko, сигурен ли си че е точно черен металик (а не много тъмно сив или син, да речем) ? Защото по ETOS не излезе черен металик; doppel-wobber (е, вярно че е за Голф, ама нали са много близки роднини) казва черен металик чак моделна 91 година. Бих ти казал кодове, ама да не се объркат нещата - потърси за лепенката в багажника (дано да стои !).
-
nedqlko
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Виж този линк. Аз търсих ими даде само един резултат - EBENHOLZSCHWARZ L041. Само да попитам всички кодове на бои за VW ли започват с L
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
gr_kanev написа:Winner25, въпросният код наистина е черен цвят, но НЕ е металик ! Кодовете на боите на VW наистина започват с L - може би от Lacke -
Щом не е метали значи не е това. Аз гледах снимките от гаража и тези на които колата е на слънце ми се струва че леко сивей боята, което както казваш може да е тъмно сив металик.
На картинката кода на боята е ограден с червено кръгче. Тази лепенка я има във всяка кола (или би трябвало да я има ако не е разлепена).
Ако си с В3 комби отваряш багажника и махаш стелката на багажника. Лепенката се намира (поне при мен) в дясната част на багажника.
Дори и да намериш кода той не е панацея защото всеки производител на боя си има собствена кодировка и е въпрос на усет от страна на продавача да забърка правилната цветова гама.
Успех