Здравейте
Не знам но пак се допитвам с проблем.
Компа даваше грешка в датик на хол (дотук добре)
Посъветваха ме и смених капачката и палеца (беше пукнат). По късно смених и датчика на хол. Нештата се оправиха за седмица две (падна разхода ) и сега отново дава грешка за датчика на хол. В едно от описанията ма грешката видях че освен този датчик може да е и датчик на въздушния поток (или нещо подобно) но не съм сигурен имам ли такъв (мисля че такъв има само при пълната инжекция)
Двигателя е RP 1.8 Mi MonoMotronic (средата на 91).
Проблем с датчик на хол
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
имаш intake air temperature sensor датчик за температурата на засмуквания въздух.
като махнеш капака на моното виждаш инжектора да се е надвесил над дупката и отстрани има нещо като мерник на пушка-е това е датчика. буксата му е с 4 крака и е отдясно плоска хоризонтална горе на моното.
аз имам такъв датчик-ако искаш свирни да ти го пратя някак да го смениш и да се види дали-или...
като махнеш капака на моното виждаш инжектора да се е надвесил над дупката и отстрани има нещо като мерник на пушка-е това е датчика. буксата му е с 4 крака и е отдясно плоска хоризонтална горе на моното.
аз имам такъв датчик-ако искаш свирни да ти го пратя някак да го смениш и да се види дали-или...
Васко благодаря за бързия отговор
Ще видя да проверя. Ако бях в София веднага щях да доприпкам
ама съм във Варна и не знам къде тук да търся човек като теб (който рабира).
При проблем с този датчик пак ли се дава грешка в хол датчика (защото ако е така може да е наистина той).
Интересното е че когато закачиха стробоскопа за центровка на изпреварването имаше пропадане на импулсите от високото и като сменихме датчика се оправи и както казах след седмица е пак същото

Ще видя да проверя. Ако бях в София веднага щях да доприпкам

При проблем с този датчик пак ли се дава грешка в хол датчика (защото ако е така може да е наистина той).
Интересното е че когато закачиха стробоскопа за центровка на изпреварването имаше пропадане на импулсите от високото и като сменихме датчика се оправи и както казах след седмица е пак същото