проблем с оборотомера на пасат 1,8 1992 г.
Помогнете със съвет как да си оправя сам оборотомера на Пасат 1,8 от 1992 г. Като работи двигателя все показва малко над 2000 об. и стрелката не мърда. При форсиране на двигателя стрелката само трепва леко. От какво е това и как мога сам да се справя? Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне със съвет.
Колегата питаше при изгасен двигател дали показва пак 2000 об. не и предполагам, че е имал предвид дали работи уреда на таблото. Уреда работи и предполагам, че проблема е в датчика, но не съм сигурен и за това питам, ако някой знае нещо по въпроса да ме светне, че се изнервих да го гледам все на 2200 об. Малко уточнение преди да се закове на 2200 при работещ двигател известно време ту работеше вярно ту се застопоряваше. Помогнете бе хора никой ли незнае нищо по въпроса?!
Не съм сигурен, че таблото е изправно, но как да разбера? Като изгася двигателя и оборотите отиват на 0 Като го запаля и се застопоряват на 2200 като форсирам двигателя само трепва лекичко стрелката и пак остава на 2200 об. Помогнете ми с повече информация, че съм малко профан, но се налага да се справя сам с проблема. Опитвам се по-леките неща да оправя сам по ред причини. Ако някой знае и нещо за принципа на действие моля пишете, за да се ориентирам. Предварително ви благодаря за оказаната помощ!!! Всичко ще ми е от полза.
Това с таблото не става. Не мога да намеря друга табло, за да пробвам. Дайте някакъв друг савет. Каде се намира датчика, сменя ли се и може ли нещо да се замери на него като стойности (изминящи се или постоянни) на напрежение? Ако някой чува петлите, моля да сподели опита си, ще съм много благодарен.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivalin написа:Ако закача пробна лампа на този черен кабел, от който се взема сигнала и на маса ще мига ли лампата при запален двигател и това означава ли, че датчика работи? И този датчик на маховика ли се намира и какъв е принципа му на работа. Някой знае ли колко струва и как се сменя при нужда?
ще мига колега но ти няма да можеш да видиш това мигане

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ivalin написа:Ако закача пробна лампа на този черен кабел, от който се взема сигнала и на маса ще мига ли лампата при запален двигател
Не зная къде минава сигнала от този датчик (затова и не съм се обадил до сега), но не препоръчвам проба на датчици с пробна лампа.
По-скоро на един светодиод запой едно съпротивление със стойност м/у 360 и 520 ома и пробвай с него.
Някои датчици са с твърде ниска товароносимост и може да се повредят от лампа с нажежаема нишка.

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
абе....,мойта пущина си го прави този номер с оборотомера от доста време.наложи се един път да си давам делкото (цялото) на един приятел щото нещо колата му прекъсваше.като сложихме мойто делко на неговия двигател,оборотомера му умре.....та си мисля че при мен там е проблема...има ли такава възможност?