Първо да кажа "Здравейте" на всички и добре сте ме заварили

. А ето и защо пиша така на пожар...
В събота вечерта се захванах да поправя осветлението на задния номер на Пасата, понеже светеше само лявата лампичка, а то не беше дъжд, не беше студ.... Та както и да е, след известна борба и мръзнене и мокрене успях на 100 %, гордо установих, че вече светят и двете, след което заспах удовлетворен. Абе, направи ми впечатление, че след като загасих двигателя, таблото продължи да мъждука, ама реших, че може би белите деления са с фосфор и са акумулирали светлина

: (не се смейте, знам, че е голяма глупост, ама си викам - това е Немец, той мисли, не е като ел инсталацията на бившето ми Уно

). Така. В неделя вечерта си спирам пред вкъщи, заключвам си колата, поглеждам отзад и виждам че осветлението на задния номер РАБОТИ, т.е. явно не е спирало да работи (пък аз се чудех защо стартерът започна да върти по-трудничко, ама викам нейсе, явно е от ЕГНто на акумулатора). То е ясно, че и таблото си мъждукаше. Та се видях в приключение в 00.30 с телефона вместо фенерче да ровя под таблото, да свалям един по един бушоните, да изпълзявам и да гледам дали още свети таблото, после да търча отзад, та да видя и осветлението на номера как е... Аа, да, в лявата ръка държах високо вдигнат талона на колата, та да не би да пострадам, ако бдителни съседи се обадят в Районното и да докладват как някакъв рови таблото на колата с телефон в устата (тва щото живея в Люлин, да

) Успях от третия бушон, размина ми се и ареста. А сега - сериозно:
Имам колата от една седмица. Допреди моята намеса едната лампичка отзад не светеше, но се оказа, че е извадена от прозрачното пластмасово тяло и с фасунгата си висеше някъде иззад капака. След като наместих всичко, започнаха проблемите. Засега съм установил, че след като извадя и после сложа пак бушона, всичко е наред (оставаше и да не е

), но след всяко запалване на двигателя и включване на фаровете осветлението на тези две места (таблото и задния номер) си работи, макар и на половин мощност, хич не му и пука, че съм изгасил двигателя и съм изключил фаровете. Засега свалям и слагам бушона, ама не съм убеден, че това е начинът... Нямам против да ме изпратите на жичкаджия, ама като знам този Пасат колко живи съученици има, дали ще има капацитети именно за кола от 1986?
Е, все пак ако има някой патил от такова, да дава акъли.
И да каже каква бира пие
Следващия въпрос е по-лесен, ама след такова дълго писмо направо ме е срам да пиша скоро. Ще ви дам малко почивка
И предварително благодаря!