Как се сваля задна броня на Б5 комби? + Монтаж на Парктроник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се сваля задна броня на Б5 комби? + Монтаж на Парктроник

Мнениеот Peteff » Вто 22 юли 2008 17:09

здравейте колеги , ако огледам сигурно и сам ще разбера , но искам да съм подготвен с инструментите за да не стане така че да развия половината болтове и да не мога да продалжа.доколкото видях днес има по 2 болта в ляво и дясно в горната част , които се виждат при отворена задна врата.трябва ли да се разглобява нещо в самия багажник или са тези 4-те болта и отдолу разни ?ще си монтирам парктроник и затова ме интересува.като го сложа ще пусна тема как става самия монтаж.нека някой който е свалял да помогне моля.приатна вечер

Последна промяна от Peteff на Съб 26 юли 2008 10:44, променено общо 1 път.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Вто 22 юли 2008 21:01

Не е трудно. Ще трябва да легнеш под него и ще видиш болтовете / мисля три или четири/. Освен тях има и винчета на подкалника. Хубаво гледай - поне 4 са, да не забравиш някое и да дръпнеш по-рязко... Бронята се маха като леко я издърпваш назад. Много е простичко и става за минути. За парктроника има един проблем. Под бронята има една алуминиева греда и самата броня ляга много плътно върху нея. Като монтираш датчиците трябва да изчислиш и разстоянието на което се показват от вътрешната страна. Аз доста се мъчих и освен да се изрежат дупки в алуминия друго не се сетих. Но нямах инструмент под ръка, така че направо махнах гредата и все още си карам без нея. Другият съве е да поставиш датчиците колкото можеш по високо. Всъщност зависи от модела парктроник, но моите са възможно най-високо и все пак понякога хваща и асфалта. И още нещо, ако не си монтирал парктроник досега, първо залепи хартиено тиксо върху нея. Помага да си мериш и чертаеш колкото ти душа иска. :lol:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 22 юли 2008 21:21

мерси за информацията колега , не съм монтирал до сега но е проста работа според мен , гредата и аз я забелязах като лягах скоро под колата , именно за това искам да сваля бронята и да видя каде няма да пречат датчиците.тази събота мисля да я сварша работата. някой ако има още съвети да споделя . лека вечер

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Вто 22 юли 2008 22:20

защо ще я свалящ като може така да се монтира без да се сваля аз така си монтирах парктроника просто мериш растоянието м/у датчиците и пробиваш като преди това виж дали няма нещо от задна страна на бронята

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Вто 22 юли 2008 23:10

mi_ho написа:...Другият съве е да поставиш датчиците колкото можеш по високо. Всъщност зависи от модела парктроник, но моите са възможно най-високо и все пак понякога хваща и асфалта...

Каква е прочината да се монтират датчиците за парктроника възможно най високо? Оригиналния парктроник на Пасат 5.5 (предполагам че и на Б5 е същото) е в най-ниската точка на бронята.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 23 юли 2008 6:28

искам да я сваля за да си прекарам кабелите на датчиците като хората , да видя как е оребрението на самата броня, да ги вържа всичките заедно на снопче, да ги прекарам през отдушника.днес ще взема да тествам на каква височина минимално мога да ги сложа за да не засичат асвалта.сега запоих кабелчето + и - за задната.бе може и да не я свалям ,като поогледам по подробно отдолу ще реша.чудих се дисплея къде да го сложа ... мисля някаде в ляво на стъклото - или горе или долу ... другаде някак си не ми се връзва ...ще му мисля де.приатен ден колеги и мерси на отзовалите се

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Сря 23 юли 2008 7:53

Каква е прочината да се монтират датчиците за парктроника възможно най високо? Оригиналния парктроник на Пасат 5.5 (предполагам че и на Б5 е същото) е в най-ниската точка на бронята.[/quote]

Както сам споменаваш ОРИГИНАЛНИЯТ!!! Не зная дали колегата е намерил оригинален. Аз говоря за такъв от 60-100 лева. По принцип в комплекта слагат и едни елипсовидни втулки, чрез които можеш да променяш до известна степен ъгъла на датчика. Но според мен стои доста грозно. Затова след доста проби /за моят модел парктроник, но не мисля че има големи разлики с другите/ открих, че датчика трябва да е високо. А, и колега, като махнеш бронята ще видиш едни тапи. Гумени са и през тях може да прокараш кабелите на датчиците, за да влезат в купето. Монажът е много лесен и бърз. Най-много време отнема изборът и меренето на разстоянията за датчиците. И в пълна сила важи правилото: Три пъти мери, веднъж режи!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 23 юли 2008 13:28

Една статия за монтаж на парктроник на Б5 седан. И аз имам подобен. Датчиците са така устроени, че трябва да се монтират на отвесна повърхност - имат си съвсем лек наклон нагоре (за да не реагира постоянно на асфалта, или каквото е там покритието). Доколкото си спомням от упътването, има някакви норми - както за височината на датчиците, така и за разстоянията между тях.
Екранчето го монтирах до плафона - над огледалото за обратно виждане.
Тук има снимки и малко обяснения как се сваля задната броня на Б5(.5) седан.
А в тази тема е обяснено за комби, накрая има и картинка.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 23 юли 2008 17:21

мдааа днес огледах отдолу и мога да монтирам датчиците в най горната част на бронята , която ми е на 55 см от земята , а в упътването пише от 50 до 60 което пасва идеално.на пипане и аз забелязах че има нещо като гума или дунапрен залепено за бронята над гредата - там ще са и датчиците .за разтоянието между тях пише че трябва да е 30-40 см. при мен на разтояние 40 см. крайните 2 идват някаде малко преди края на задната част на бронята , под черните лайсни на бронята . относно датчиците забелязах че имат лек наклон и се чудя накъде да го завъртя,предполагам ще е нагоре както казва колегата . само се чудя кабелите за датчиците от каде да ги прекарам , дали през въздуховодите или отвън , под стопа ... ще му мисля като стигна до там. забелязах че болтовете за свалянето на бронята са еврейска звезда , но трябва да стане и с шестограм.още нещо се чудя - дали няма да хлопат датчиците в посока навън - навътре , гледам отзад имат някакви като силиконови неща за да не хлопат но са фиксирани-демек не мога да ги местя.ако се наложи да лепя датчиците какво лепило ще ми препорачате колеги ? та снимки на монтажа в събота живот и здраве ако има време да го монтирам , ако не по нататака .приатна вечер

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 23 юли 2008 17:56

Моите датчици се уплътниха идеално (бронята я пробивах с коронното свредло от комплекта), но за всеки случай ги залепих с едно черно силиконово лепило.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Сря 23 юли 2008 18:05

Там няма да стане! Трябва да се махне гредата. Като свалиш бронята ще видиш. Датчика се паказва около 4см и опира в алуминиевата греда. Всъщност опират само средните датчици. Двата крайни не са проблем. Имай впредвид, че и кабелите също може да опрат в тази греда. Или пък ако датчика е прекалено близко, кабелът може да се прекъсне от прегъването.
Моите датчици не съм ги лепил - влизат стегнато и доста време вече не са мръднали.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 23 юли 2008 18:53

неможе да не стане колега . днес като пипах над гредата до горната част на бронята има поне 3 - 4 см. може да се баркаш с на седан бронята ... там може и да не става ... като я сваля ще разбера със сигурност :)

Потребителски аватар
pasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasho » Сря 23 юли 2008 21:04

Аз моите ги монтирах точно там между гредата и горния край на бронята. От вътре има нещо като дунапрен и се пробива лесно. Датчиците паснаха идеално и не съм ги лепил с нищо (имат си силиконови зъбчета които ги фиксират)
Успех с монтажа

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 24 юли 2008 7:37

Peteff, на седан нищо не пречи, нито трябва да се реже, демонтира.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 24 юли 2008 17:05

gr_kanev написа:Peteff, на седан нищо не пречи, нито трябва да се реже, демонтира.

просто предположих колега , нямам идея на седан как е хавата : )

Върни се в “Passat”