Тракане в двигателя B5.5? решен,нов компресор
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Тракане в двигателя B5.5? решен,нов компресор
Забелязвам някаква странна аномалия ,когато карам на економайзер (ECON) нямам никакви грижи,но пусна ли климатроника на (AUTO) като поработи мотора започва да се чува някакво тракане ,като от пластмасa при двигателя,като подам повече газ около 1700 оборота се чува най много се едно нещо е пред счупване,като пусна економайзера и спира,докато не го пусна на auto... колата е passat b5.5 1.9
Последна промяна от Тони1 на Чет 18 сеп 2008 14:09, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Огледай около компресора на климатика и ремъка му. Може да поогледаш и из форума - има няколко подобни теми.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=100083
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=100083
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
четох ги аз тези теми ,само че си помислих че при мене може да е друго тъй като звука е по различен ... ще отида в някой сервиз за климатици да видим какво ще кажат те..щото усещам че ме чака скъп ремонт...
п.с. а понеже днеска го пробвах по какви ли не начини и тракането го нямаше...явно си трака когато иска ,ако е лагер не трябва ли да го прави постоянно когато е на климатроник...
п.с. а понеже днеска го пробвах по какви ли не начини и тракането го нямаше...явно си трака когато иска ,ако е лагер не трябва ли да го прави постоянно когато е на климатроник...
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Тони1 написа:Момчета току що идвам от сервиза и майстора не можа да ми каже точна повреда ,каза че се чувало в областта на турбото,каква може да е причината да издава това тракане на пуснат климатроник имате ли някакви номера на специализирани сервизи занимаващи се основно с това...че съм направо в шах
бих ти препоръчал следното не я карай по възможност , и отиди направо в оторизирания сервиз на Фауве. Поне за диагностика и преглед ! Според мен така ще имаш мин главоболия--
Успех
И кажи какво е станало !
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
тва най ме яд,че прегледах една камара теми във форума и всичките започнати и недовършени ,никой нищо не пише какво се е случило ...
Значи пак да обесня ако някой може да помогне,тъй като в момента съм в Габрово и на близко няма никъде оторизирани сервизи...
Тракането е само на пуснат климатроник ,като се подава газ до към 2000 оборота един път го има един път не ,онзи ден се качвах до бузлуджа на пуснат климатроник въпреки ,че беше пуснат на топло и траканаето си беше почти постоянно ,спрях да отворя капака и тракането спря... направо съм луднал вече и се чудя на къде да ходя

Значи пак да обесня ако някой може да помогне,тъй като в момента съм в Габрово и на близко няма никъде оторизирани сервизи...
Тракането е само на пуснат климатроник ,като се подава газ до към 2000 оборота един път го има един път не ,онзи ден се качвах до бузлуджа на пуснат климатроник въпреки ,че беше пуснат на топло и траканаето си беше почти постоянно ,спрях да отворя капака и тракането спря... направо съм луднал вече и се чудя на къде да ходя

- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане в двигателя B5.5?
[quote="Тони1"][/quote]
Колега не мога много да ти помогна с диагноза, но искам само да ти кажа че Еко не е економайзер, а е просто икономичен режим т.е. компресора не бачка. Затова колегите те насочват към лагер на компресора, защото при теб шума се получава явно само при работещ компресор. Когато е на Ауто (автоматично си поддържа зададената температура) тогава се вкл и компресора...
Успех с решаването на проблема.
Колега не мога много да ти помогна с диагноза, но искам само да ти кажа че Еко не е економайзер, а е просто икономичен режим т.е. компресора не бачка. Затова колегите те насочват към лагер на компресора, защото при теб шума се получава явно само при работещ компресор. Когато е на Ауто (автоматично си поддържа зададената температура) тогава се вкл и компресора...
Успех с решаването на проблема.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Тони1 написа:[b]................ ако някой може да помогне,тъй като в момента съм в Габрово и на близко няма никъде оторизирани сервизи...
Иди до В.Търново там има представителя е Авточойс ако ще ти помогна ще ти дам тел.062/615766 и моб.0888/856686,на мен ми помогнаха много преди 2 год.,такаче ако искаш звънни

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Така гледам малко теми се довършват току що ми звъннаха от фолксваген проблемът е във шайбата на компресора имала много голям луфт,казаха че се предлагала отдтелно от компресора като част,само че цената и е 400 лева
ориентировачно цените на такава шайба какви трябва да са да знам да я правя ли там или...