Не знам как да го опиша , но след като се включи перката на радиатора -
ми падат силно оборотите .Започва да тресе двигателя.
После след като се изключи - всичко се нормализира.
Въпроса ми е нормално ли е това? Не съм забелязвал преди такъв чувствителен спад на оборотите.
Или нещо не е наред??
Пасат 2.0 115 2Е
mod edit: vaskoto1

2Е падат обороти при ел. консумация.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Генератора на 2Е мотора е 90А. Вероятността да прави той магарии е само, ако имаш проблем с диодния блок, но тогава и стартера е върти тегаво.
Казваш- не свети индикацията за акумулатора. А само като подадеш контакт, без да палиш, си свети, нали?
Питам, защото тока за възбуждане на генератора минава през елементарна схемка в таблото, в която е включен и светодиода на индикацията.
Казваш- не свети индикацията за акумулатора. А само като подадеш контакт, без да палиш, си свети, нали?
Питам, защото тока за възбуждане на генератора минава през елементарна схемка в таблото, в която е включен и светодиода на индикацията.
Веднага нямах възможност да се занимавам , но измерих вчера напреженията на работещ двигател.
Динамото - 13.8 V
Акумулатор - 13.6V
Не знам дали стойностите са добре- да кажат по запознатите.
След като ми се включи перката на радиатора - напрежението на акумулатора пада до 13.4V , на динамото не се изменя.
Обаче , забелязах го вчера , понеже карам почти само на газ , след като превключих на бензин за проба и се включи перката --оборотите не се измениха , както го прави на газ.
И мисля , че проблема е някъде в газта , ако напреженията са нормални.
Днес ще трябва да я карам на майстор за газта , не ми идва друго поне за сега.
Ако някой има друг някакъв съвет - приемам го.
Динамото - 13.8 V
Акумулатор - 13.6V
След като ми се включи перката на радиатора - напрежението на акумулатора пада до 13.4V , на динамото не се изменя.
Обаче , забелязах го вчера , понеже карам почти само на газ , след като превключих на бензин за проба и се включи перката --оборотите не се измениха , както го прави на газ.
И мисля , че проблема е някъде в газта , ако напреженията са нормални.
Днес ще трябва да я карам на майстор за газта , не ми идва друго поне за сега.
Ако някой има друг някакъв съвет - приемам го.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
aatanas написа:Динамото - 13.8 V
Акумулатор - 13.6V
Отзад-напред

Значи газовата ти е обикновена, не газов инжекцион. При твоя случай компютъра на колата не играе, от там не ти сработва клапана за регулиране на празния ход и при натоварване на двигателя (в случая от генератора) оборотите ти 'клякат'.
Напрежението: Не е най-прекрасното на света, но бива

Но щом се появява толкова голяма разлика м/у напреженията на генератора и акумулатора, значи имаш някъде кофти връзка.
Като за начало вземи един по-дебел кабел (аз взех 25кв.мм., но и 15 кв.мм. да са- става) и с помоща на някой елтехник му сложи кабелни обувки. Медни да са!
Развиваш масата, дето е на една от шпилките, държащи генератора, почистваш много старателно от окиси, почистваш и оригиналната си обувка на кабела до блясък и този кабел го дублираш до минусовата клема на акумулатора. Самите клеми на акумулатора също трябва да са почистени до блясък. Намазваш ги с технически вазелин, за да не се окисляват и стягаш яко!
Би трябвало при това положение напрежението да се вдигне с поне 0.2V.
Ако не- сваляш и кабелите на '+', почистваш навсякъде да няма никакви окиси и стягаш силно, но вмимателно, защото и на генератора, и на стартера (където се свързват 2-та кабела) болтовете са хванати в/у бакелитени основи.
Или както казва прекия ми шеф- 'Електрическата връзка трябва да е като социалистическото семейство- здраво и стегнато!'
-
- Автомобил:
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да
Моторчето ти за празен ход (клапан за допълнително подаване на въздух) трябва да ти компенсира натоварването което възниква допълнително.
За да не го прави има много възможни причини.
Тая с която аз съм се сблъсквал на подобен инжекцион е прецакана букса към моторчето.
За да не го прави има много възможни причини.
Тая с която аз съм се сблъсквал на подобен инжекцион е прецакана букса към моторчето.