Здравейте колеги,
При спиране от сравнително ниска скорост - да речем при 30-тина км и изключена скорост натисна спирачката докрай, усещам във волана вибрация. По-точно рязко и бързо късо въртене по оста вляво-вдясно-вляво, не повече от 3-4 мм. Ако пусна волана, го виждам как трепери. Продължава докато не спра изцяло. Отначало мислех, че е заради неравния път, но си направих експеримент на равно място.
Колата е Пасат В3, без хидравлика. Наскоро смених десен шарнир, но предницата не е регулирана от известно време. Накладките са нови.

При натискане на спирачката воланът вибрира сериозно - В3
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно криви дискове,или лош баланс на гуми или крива гума,крива джанта.Смени предните гуми със задните и пробвай ако пак е така... по веригата нататък.Може като свалиш предната гума и освободиш от скорост колата с един часовник/показващ стотни от мм/на магнитна стойка да провериш биенето на диска по триещите повърхнини,трябва да не е по-голямо от 0,05мм или пет стотни от мм иначе казано.Ако е повече нови дискове.
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:Най-вероятно криви дискове,или лош баланс на гуми или крива гума,крива джанта.Смени предните гуми със задните и пробвай ако пак е така... по веригата нататък.Може като свалиш предната гума и освободиш от скорост колата с един часовник/показващ стотни от мм/на магнитна стойка да провериш биенето на диска по триещите повърхнини,трябва да не е по-голямо от 0,05мм или пет стотни от мм иначе казано.Ако е повече нови дискове.
Предна дясна джанта ми е леко крива - преди седмица ми се наложи да изляза на банкета, за да не ме натресе един кретен, който тръгна да изпреварва в насрещното срещу мене. Утре баща ми ще води колата на сервиз, ще разказвам после.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
При натискане на спирачката воланът вибрира сериозно - В3
здравейте колеги.аз нямам Пассат обаче при същите симптоми на г3 смених дисковете,и всичко е ок.иначе беше много дразнещо.освен във волана,вибрация усещах и в педала на спирачките.