Проблема е следния - колата (passat 4 motion, 1.9tdi-130hp-2004 производство) при скорост над 130-140км/ч. тресе... и странното е, че тресенето го няма при дълги десни завой, а се получава при леви завой и на право

Това, което съм направил до тука е:
- смених гумите с други летни 16-ки (баланс и всичко необходимо) - тресенето остана
- сложих 15-ки железни и зимни гуми, пак с баланс и проверка на джанти-гуми - тресенето остана
- оказа се, че имам лек луфт във външно-дясно каре и горни носачи - смених ги - тресенето остана
- реално вече по ходова част няма какво да се пипа, всичко е изрядно
За съжаление незнам в кой сервиз мога да отида и да ми прегледат всичко, понеже гледахме и цялото 4х4, но уви никъде не се усеща луфт или нещо, което да подскаже, че има проблем.
Да давайте съвети или сервиз за преглед, където да прегледат всичко и да се види от какво е и да го сменя.

- за нея бях пуснал отделна тема, че не се знаеше от къде се налива маслото ... но там ми е пълна мъгла (то не само там де)...
  - за нея бях пуснал отделна тема, че не се знаеше от къде се налива маслото ... но там ми е пълна мъгла (то не само там де)... и затова няма как да отлагам поправката на този проблем. Иначе това със стенда, го правих три поредни пъти (един след друг в рамките на деня при изминаване по 3 километра между влизанията ми за баланс) , като всеки път колата беше за баланс, накрая 'човека' ми каза, че колата ми била блъскана, усуквана и не може да се направи нищо повече ...
  и затова няма как да отлагам поправката на този проблем. Иначе това със стенда, го правих три поредни пъти (един след друг в рамките на деня при изминаване по 3 километра между влизанията ми за баланс) , като всеки път колата беше за баланс, накрая 'човека' ми каза, че колата ми била блъскана, усуквана и не може да се направи нищо повече ...   , това в Перник, след което ходих на 6+ на бул. „Панчо Владигеров“ 75 и от там си тръгнах леко недоволен ... та това бяха едно от първите неща, който правих (тогава сменях кормилен накрайник, който беше леко тръгнал, но тогава него набедих за проблема)  ... затва по-скоро ми се ще, да ме ориентирате за сервиз, в който си разбират от работата.
 , това в Перник, след което ходих на 6+ на бул. „Панчо Владигеров“ 75 и от там си тръгнах леко недоволен ... та това бяха едно от първите неща, който правих (тогава сменях кормилен накрайник, който беше леко тръгнал, но тогава него набедих за проблема)  ... затва по-скоро ми се ще, да ме ориентирате за сервиз, в който си разбират от работата.