мнение за пасат б4
мнение за пасат б4
здравейте.отскоро съм във форума и имам следната молба.решил съм да си купувам пасат б4.доста четох че са здрави и подходящи за нашите пътища.въпроса ми е следния.кой двигател е по довър 1,6 или 1,8, моно или пълна инжекция.колата ще я карам предимно градско.кой е по лесен за подръжка ,икономичен ,но и достатъчно мощен. и кой е по подходящ за газ.благодаря на всички коитоше ми отговорят.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: мнение за пасат б4
mitkoteh написа:... и кой е по подходящ за газ....
Ето го същинския въпрос, Митко

По всеобщо и необоримо за сега мнение най-газопригодния двигател на VW е с код ABS. Това ще рече 1.8, моноинжекцион.
Сравнително икономичен, с достатъчно въртящ момент за града, макар, че няма да си първенецът в светофарните гонки, но пък безпроблемен за поставянето на газ и с достатъчно нисък данък и евтин за поддръжка

И добре дошъл!

- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
И на мен ми е втора кола с 1,8 90 коня и нямам забележки, много добър баланс между вървене и разход, освен това е нужно крайно немарливо отношение към двигателя за да се счупи и не на последно място въпреки , че е 90 коня срещу 101 на 1,6 много по-добре върви.
Здрави ламарини и ходова част, евтина поддръжка, а и богат избор на части.
Успех!
P.S. За четвъртък имам записан час за монтаж на метанова уредба
иначе на бензин е около 10л. на 100км. градско
Здрави ламарини и ходова част, евтина поддръжка, а и богат избор на части.
Успех!
P.S. За четвъртък имам записан час за монтаж на метанова уредба

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще се кара на бензин 1.6 74 Kw AEK според мен е доста приличен двигател за Passat B4,не само защото аз карам такъв но съм карал и 1.8 моно инжекция и разликата е значителна. А за разхода на 1.6 74 Kw мога да кажа че в градски условия ако не ти е много тежко крачето и не вдигаш оборотите над 3000 харчи 8 (и все пак зависи от състоянието на съответната машина) а извънградско до 130 km/h гори 7 , оттам нататака разхода скача 8,9. Но за мен 1.6 е доста по кеф да се кара и при изпреварвания извънградско няма проблеми (както бяха казали в една тема за 1.8 моно ... че при изпреварване винаги ти се иска да варви малко повече
)Абе ако няма да слагаш гъзово Passat 1.6 GL 74Kw e за тебе (апък на 1.8 като му сложиш и газ хептен ни въри....)