Проблем с помпа на ABS - PASSAT B4 1996 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
b0r0t0
Автомобил:
Двигател:

Проблем с помпа на ABS - PASSAT B4 1996 г.

Мнениеот b0r0t0 » Чет 21 авг 2008 22:07

Здравейте колеги !

Надявам се да не дублирам подобна тема, но след няколко часово търсене не успях да намеря нищо по моят проблем. Постоянно ми свети лампата на ABS- а. Ходих на диагностика и резултата беше:
- грешка тест- помпа хидравлика сигнал извън диапазон
- код 04FC
Съдейки по това което са писали колегите ABS- a ми би трябвало да е АТЕ, но на диагностичният лист
пише Teves Mk20.
Предварително благодаря на всички отзовали се за решението на проблема !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 22 авг 2008 6:58

Този исгнал извън диапазон вероятно е за налягането на помпата - има един датчик,който го следи.Ама дали е това не мога да ти гарантирам.При едно ЛС на Ваското да видим какво ще ти каже.На мен доста добре ми обясни навремето бая неща за АБС-а.....иначе пробвай да откачиш комп-а (под задната седалка се намира) и след 1-2 дни да го закачиш пак.Така го ресетираш и трие грешките.Моя си се шашна сам в една много голяма жега и направо откачи....беше записал около 8 грешки за какво ли не.Ресет и после никакъв проблем вече бая км-та.
Иначе имаш ли някакви аномалии по спирачките - да не се връща педала като го натиснеш,да няма ефективност на спиране,нещо друго?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 авг 2008 7:57

От този вид ли е ABS-а?

Изображение

Това е АТЕ

На Тевес снимка не намирам :(
Да го кажем- няма сервоусилвател и е доста по-голям кютук на външен вид! :lol:

b0r0t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0r0t0 » Пет 22 авг 2008 10:08

Ще пробвам номера с ресетването на комп-а, дано успея да го намеря. PASSAT-а го имам от 3-4 месеца. Много ми беше харесал и го купих така, със светеща лампа на ABS- а. :oops: Да чукна на дърво, това засега е единственият ми проблем. Аномалии със спирачките няма. Работят перфектно.
Качвал съм го на стенд. Като лаик отидох в специализиран сервиз да ми прегледат накладките и дисковете. Нещо, което в последствие разбрах че е излишно и няма нищо общо с проблема ми.
ABS-а е от същият вид. За всеки случай по късно ще публикувам снимка.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пет 22 авг 2008 12:01

b0r0t0 написа:Ще пробвам номера с ресетването на комп-а, дано успея да го намеря. PASSAT-а го имам от 3-4 месеца. Много ми беше харесал и го купих така, със светеща лампа на ABS- а. :oops: Да чукна на дърво, това засега е единственият ми проблем. Аномалии със спирачките няма. Работят перфектно.
Качвал съм го на стенд. Като лаик отидох в специализиран сервиз да ми прегледат накладките и дисковете. Нещо, което в последствие разбрах че е излишно и няма нищо общо с проблема ми.
ABS-а е от същият вид. За всеки случай по късно ще публикувам снимка.

колега не мога да ти помогна освен да ти кажа че под седалката комп няма да намериш най-много да откачиш конфорт модула(ако имаш),по скоро огледай нещо откачено или прекъснато около помпата

b0r0t0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0r0t0 » Пет 22 авг 2008 15:22

radotom написа:От този вид ли е ABS-а?

Вече не съм сигурен. Ето снимки. Поради силното слънце и че са снимани с телефон станаха малко кофти.

ИзображениеИзображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

1z написа:колега не мога да ти помогна освен да ти кажа че под седалката комп няма да намериш най-много да откачиш конфорт модула(ако имаш),по скоро огледай нещо откачено или прекъснато около помпата

Единственото което намерих бяха 3 букси, от които най- малката намираща се под облегалката ми се стори съмнителна (кабелът влизаше надолу към купето) и я бях откачил. След прочетеното по горе я закачих отново.

Последна промяна от b0r0t0 на Пет 22 авг 2008 15:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 авг 2008 15:45

Точно! Същият е. Тевес-ът, който е в моя строителен фургон е доста по-различен ;)

Върни се в “Passat”