Проблем с компресора за централното - Решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Проблем с компресора за централното - Решен

Мнениеот zfa159 » Съб 23 авг 2008 19:10

Проблема го реших още преди да ми остане време ама ми се видя много странен и реших да го споделя с ваз.
Днес си слагах задната броня и ми пречеше компресора за да си стегна болтовете.Преместих го настрана без да го разкачам и след като си всърших работата го върнах обратно на място.
След това заключвам колата - няма проблеми....слизам да отключа...друг път.... :shock .Заключвам - компресора си се чува,отключвам - нито гък от него.Отключих си с ключа багажника и го измъкнах.....разгедах данеби да има нещо разкачено по куплунга - нищо....
А най-странното е,че като тръгна да го въртя нагоре-надолу с глава в даден момент вземе,че сработи и после пак не иска.....разбрах,че е нещо механично ама нямах време да го разглобя.....
Ходих където ходих и като се прибрах го разглобих за да видя вътре какво се случва и за мой ужас какво виждам -> вътре има три релета,две по-силови и едно по-слабичко.На едното силово гледам му няма пружинката и седи в едно такова никакво състояние.Търсих я пружинката из вътре - няма я.Както и да е сложих си нова от друго реле и нещата спят :) Досега никога не съм виждал или чувал на такова реле да му изпадне пружинката и то само от преместване малко встрани ама....дошло му е времето явно 8)

Върни се в “Passat”