Стържене след смяна на Дискове+накладки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Стържене след смяна на Дискове+накладки

Мнениеот zaro » Чет 25 сеп 2008 19:34

Пасат Б5
днеска си смених дискове, предни и задни, барабар с предни и задни маркучи и накладки.
Обаче сега ми стърже отпред от дясно.
свалих гумата гледах, гледах, стърже накладката в диска.
Апарата не задържа, нормално ли е това според вас, знам че трябва малко да се улегнат накладките към дисковете, но чак пък така да пристъргва, иначе сичко си е нормално.
колко ще да се улягат.
аз съм минал 10 километра де, но ми се струва че нетрябва накладкатра да опира в диска?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 25 сеп 2008 19:46

Спешно изхвърляй колата в моргата! Нищо не става от нея вече!

Не е приятно, но за изминати 10 км. не е болка за умиране...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 25 сеп 2008 20:31

Да де, но не ми стърже като спирам ами в движение,без въобще да е натисната спирачката, което ми е нетипично, не за първи път сменям дискове на кола.................

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 26 сеп 2008 14:24

Открехни маншончето при буталото на спирачния апарат и огледай.
много често в предната си част буталото е с някаква корозия (там, под маншончето).
При мен беше не с някаква, ами с около 7 мм ръжда като коронка. Явно до там ми е влизала влагата.
Като се сменят дисковете и накладките прибираш буталото до место, до което отдавна не е влизало, то почва да задържа след употреба на спирачката без да може да се прибере и.... аз за малко да хвърля и новите дискове! :?

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 26 сеп 2008 16:08

Аз 2 пъти имах такова стържене
- при работа около спирачките по някаква причина после опираше щита срещу мръсотии в диска. Беше ужасен шум.
- вторият път след 10к. километра почна да стърже. Оказа се че накладките са пълно менте и те издават този звук. След смяна всичко се оправи.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 27 сеп 2008 20:04

radotom написа:Открехни маншончето при буталото на спирачния апарат и огледай.
много често в предната си част буталото е с някаква корозия (там, под маншончето).
При мен беше не с някаква, ами с около 7 мм ръжда като коронка. Явно до там ми е влизала влагата.
Като се сменят дисковете и накладките прибираш буталото до место, до което отдавна не е влизало, то почва да задържа след употреба на спирачката без да може да се прибере и.... аз за малко да хвърля и новите дискове! :?

Предполагам нещо такова се получВ и при мен, въпреки че го раздвижих апарата и си беше раздвижен.
Иначе се надявам да не се скапят дисковете :shock :shock :shock :shock а да се поизхаби накладката

Върни се в “Passat”