Блокирала ръчна ....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Блокирала ръчна ....

Мнениеот WDW » Пон 17 окт 2005 22:07

Задно дясно колело не хващаше !!!Свалих гумата и раздвижих палеца и започна да лови! Но сега се оказа,че като отпусна ръчната и колелото не се освобождава !!! Карам си и мирише на феродо .... :cry:
С отвертката като ко напъна и освобождава и все си мисля,че на пружината за малко не и достига !!!
Някакви идеи как да реша проблема ????
Аз лесно мога да си карам без ръчна, но все пак и на преглед трябва да се минава !!! :roll:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 18 окт 2005 13:48

Може жилото да ти е старо и да е пълно с боклуци и да не се движи вътре..На старата ми кола беше това.Свали си жилото и до почисти,намажи с грес и виж :D

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 18 окт 2005 14:26

Точно така - клеясало ти е жилото. Смажи го и отвреме на време дърпай ръчната да се раздвижва. Но при минусови температури не оставай нощем на ръчна, че да не ти залепнат накладките. :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Блокирала ръчна ....

Мнениеот vasstop » Вто 18 окт 2005 17:28

WDW написа:...
Някакви идеи как да реша проблема ????

Трябва да смениш механизмите вътре в самия барабан, палчето за саморегулиране на накладките има малки зъбчета които са се износили и не зацепва, пада по-надолу и блокира барабана.
Ако не са се износили, просто трябва да се почисти добре, освен палчето и основата с която то контактува.
Успех!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 18 окт 2005 22:58

Te задните са дискови, но там този палец дето прибира, явно е клеясъл и на пружината не и достига силата да го прибере !!!
Напъвайки го с отвертка си освобождава добре !!!!
Никак не ми харесва алтернативата да свалям целия апарат и после едно обезвъздушаванееееее .... :cry: :wink:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 19 окт 2005 19:11

100% жилото е клеясало. След като го оправиш по един или друг начин, сещай се един път на 2-3 дни да я опъваш по веднъж примерно - гаранция, че няма да стане повече така!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 20 окт 2005 7:37

WDW, не са жилата (не че и те не са за смяна :lol: )
Този проблем го имам и аз и общо взето е доста често срещан при нашите коли с дискови спирачки отзад. При Голф 3 го оправиха като свалиха жилото на ръчната отдолу.
Просто от боклуците, които се събират там целия механизъм на ръчната се прецаква, като започва да се движи все по-трудно (пружината не успява да го върне), докато най - накрая спира да се движи. И можеш да го върнеш само по силов метод. Това между другото се получава и от рядка употреба на ръчната.
Така.... "Лекува" с ремонтен кит, за съжаление само от Юнитрейд, срещу 35 лв., хубаво е да смениш и жилата на ръчната, сигурно са със скъсани маншони накрая. Мисля, че са ~ 30 лв.
Само да добавя, с Ваското раздвижвахме моя апарат, но изкара така около седмица и пак блокира. Но през това време осъзнах колко е важно да ти е наред ръчната - докато всичко работеше както трябва, при екстремно спиране, просто цялата кола "потъваше" надолу, сега отново забива основно предницата, не че не спират задните, но не е така, както трябва да бъде.
Та това е моето мнение, все пак си провери основно жилата (но пак казвам - едвали са те), откачи жилото, напъни планката за ръчната и ако се връща нормално, значи е жилото.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 20 окт 2005 21:58

brabus написа:WDW, не са жилата (не че и те не са за смяна :lol: )
Този проблем го имам и аз и общо взето е доста често срещан при нашите коли с дискови спирачки отзад. При Голф 3 го оправиха като свалиха жилото на ръчната отдолу.
Просто от боклуците, които се събират там целия механизъм на ръчната се прецаква, като започва да се движи все по-трудно (пружината не успява да го върне), докато най - накрая спира да се движи. И можеш да го върнеш само по силов метод. Това между другото се получава и от рядка употреба на ръчната.
Така.... "Лекува" с ремонтен кит, за съжаление само от Юнитрейд, срещу 35 лв., хубаво е да смениш и жилата на ръчната, сигурно са със скъсани маншони накрая. Мисля, че са ~ 30 лв.
Само да добавя, с Ваското раздвижвахме моя апарат, но изкара така около седмица и пак блокира. Но през това време осъзнах колко е важно да ти е наред ръчната - докато всичко работеше както трябва, при екстремно спиране, просто цялата кола "потъваше" надолу, сега отново забива основно предницата, не че не спират задните, но не е така, както трябва да бъде.
Та това е моето мнение, все пак си провери основно жилата (но пак казвам - едвали са те), откачи жилото, напъни планката за ръчната и ако се връща нормално, значи е жилото.

Брех да му се не види!!! Искам барабанииииии....... :cry:
Да жилата са ми за смяна, еле пък това което заяжда-то се поразтегнало !! Маншоните накрая са ми поразкъсани!! А и миналата зима, цялата си я изкарах без да ползвам ръчна!От страх да не ми замръзне!!!
Какъв е тоя ремонтен кит ???
А в какво се състоеше процедурата по раздвижване,дето сте я вършили с Ваското???
И ти сега на какво дередже си с ръчната ??
В АUTO+ ми искаха 430 лв. за спирачния апарат !!! :roll: :cry:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Чет 20 окт 2005 22:30

[quote="WDW]!!! Искам барабанииииии....... :cry: [/quote]

не искаш не искаш

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 21 окт 2005 9:26

Забрави за барабани :lol:
Та какво правихме - нищо особенно, откачихме жилото на ръчната, обилно с ВД40 и напред-назад лостчето на ръчната, но нямаше кой знае какъв ефект. В момента и аз съм лоша ръчна (задно ляво не хваща, все едно има предна ръчна :lol: ), та на теб ти трябва позиция 13 на снимката

Изображение

13
set of seals for brake caliper housing / GIRLING
comprising:
F >> 1G-LW330 000
F >> 1G-LB110 000

http://www.etka.auto2.ru/search/197/8D0698671/

та като се сменят тези пръстенчета, заедно с жилата се оправят нещата с ръчната ти, а и със спирачките като цяло.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 07 ное 2005 1:10

WDW как барабани бе аз такъв зор видях оня ден докато сменях едни шибани накладки на мойта кола тя е с барабани тогава аз пък си виках що не е с дискове. Сега и аз съм обезвъздушил барабаните но ръчната ми е много слаба почти никаква искам да питам дали трябва да се натегне или трябва да се почисти жилото

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 08 ное 2005 11:23

Мани и аз имах проблеми с едното колело на ръ4ната. Наложи се да му дам на оня да се 4ерпат с колегата. 4ак ми се пазари като кука. С дискови съм ама трее не6то е стягам 4е иде зима и трее се връткам по завоите :lol:

Върни се в “Passat”