С отвертката като ко напъна и освобождава и все си мисля,че на пружината за малко не и достига !!!
Някакви идеи как да реша проблема ????
Аз лесно мога да си карам без ръчна, но все пак и на преглед трябва да се минава !!!

WDW написа:...
Някакви идеи как да реша проблема ????
brabus написа:WDW, не са жилата (не че и те не са за смяна)
Този проблем го имам и аз и общо взето е доста често срещан при нашите коли с дискови спирачки отзад. При Голф 3 го оправиха като свалиха жилото на ръчната отдолу.
Просто от боклуците, които се събират там целия механизъм на ръчната се прецаква, като започва да се движи все по-трудно (пружината не успява да го върне), докато най - накрая спира да се движи. И можеш да го върнеш само по силов метод. Това между другото се получава и от рядка употреба на ръчната.
Така.... "Лекува" с ремонтен кит, за съжаление само от Юнитрейд, срещу 35 лв., хубаво е да смениш и жилата на ръчната, сигурно са със скъсани маншони накрая. Мисля, че са ~ 30 лв.
Само да добавя, с Ваското раздвижвахме моя апарат, но изкара така около седмица и пак блокира. Но през това време осъзнах колко е важно да ти е наред ръчната - докато всичко работеше както трябва, при екстремно спиране, просто цялата кола "потъваше" надолу, сега отново забива основно предницата, не че не спират задните, но не е така, както трябва да бъде.
Та това е моето мнение, все пак си провери основно жилата (но пак казвам - едвали са те), откачи жилото, напъни планката за ръчната и ако се връща нормално, значи е жилото.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта