Криви клапани В3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Криви клапани В3
Колеги, имам въпрос - може ли от превъртял ремък да удари буталото в клапаните? Мотора е 2Е, главата е шлайфана 0.7 мм
-
- Автомобил:
- Двигател:
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Danny boy написа:всички мотори срещат, и твоят също, може да си сигурен.Надявам се да не разбереш никога
Какво значи всички, от този модел или по принцип. Щото има такива които не се засичат. Лесно се проверява при смяна на ремък ако не сте сигурни- някое бутало в ГМТ и въртите на ръка шайбата на разпределителния вал, ако опрират се усеща.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи прочети това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 337183ff58
дискутирано е хиляда пъти,който невярва да си подреже ремъка и да пробва кат се скъса кво става.
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 337183ff58
дискутирано е хиляда пъти,който невярва да си подреже ремъка и да пробва кат се скъса кво става.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:dandan написа:Няма по-неблагоприятно положение- буталата горе клапаните долу - и не опират.
Аъммм... 'тва с пълни хидроповдигачи ли?
Едва ли са били пълни понеже за да са пълни трябва да е работил или да работи двигателя....
А при празни да,може и да не опрат понеже не слизат надолу.За АБС-а съм 100% убеден,че ако са му пълни повдигачите ще ги тресне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Има още от много неща :
-лошо смазване на лагерите на разпределителния вал
-затегнала/блокирала обтяжна ролка на ангренажния ремък
-счупен шплент на колелото на коляновия вал.....тогава колелото превърта и центровката отива по дяволите.....Венто-тата много го били правели тоя номер.
-кофти ремък
-прежулен ремък от нещо (при RP/ABS двигателите много често в капака на ангренажа като не е сложен като хората или е счупен).
Има много неща,от които може да се скъса
-лошо смазване на лагерите на разпределителния вал
-затегнала/блокирала обтяжна ролка на ангренажния ремък
-счупен шплент на колелото на коляновия вал.....тогава колелото превърта и центровката отива по дяволите.....Венто-тата много го били правели тоя номер.
-кофти ремък
-прежулен ремък от нещо (при RP/ABS двигателите много често в капака на ангренажа като не е сложен като хората или е счупен).
Има много неща,от които може да се скъса

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега виж са, аз се съмнявам като съм сменил семеринга на разпределителния вал да не би да съм захапал част от семеринга и оттам да е затегнало щото иначе и ролката и ремъка са чисто нови, пък и като сложих стария ремък и завъртя както трябва! На лапата на първи цилиндър на разпределителния вал (която държи и семеринга) точно от към семеринга има една тъмна следа около 3-4мм ...
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами семеринга е гумен с метална част,която се притиска от черупката като го сложиш.Дори да си защипал нещо то би трябвало да е от гумената му част,макар че ми е непонятно как точно ще стане.Тази гума е достатъчно тънка и нищожна за да затегне вала от нея.
Аз не разбрах при теб се е скъсал ремъка след смяна или какво се е случило?
Аз не разбрах при теб се е скъсал ремъка след смяна или какво се е случило?