Индикация за ръчната спирачка Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Индикация за ръчната спирачка Пасат Б3

Мнениеот kr1s0 » Пон 08 сеп 2008 21:54

Здравейте.Имам 1 въпрос :roll: Качвайки се в колата и пускайки на контакт на таблото ми светва лампичката , че съм дръпнал ръчната.Дотук добре свалям я .. изгасва си.Карайки след това от време на време през различни периоди лампата започва да ми светка , че ръчната е дръпната мига ,застава за 2-3 секунди , изгасва , пак започва и така през цялото време.

Какво индикира свалена и дигната ръчна? отдолу има някакво плафонче ли е какво е ? :roll: :roll: Благодаря предварително

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пон 08 сеп 2008 22:26

Зравей колега!
Освен за ръчната тази лампа свети и за нивото на спирачната течност в казанчето и за ABS-а.Така както ми го описваш ти е паднало нивото на спирачната течност в казанчето.Или изтича от някъде по малко или са ти свършели налкадките.Ако долееш и приблема изчезне сменяй накладки.Ако не изчезне наи добр отеди на сервиз да ти огледат цилиндрите и маркучетата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 сеп 2008 22:59

Това дето е споменал колегата е най - вероятния вариант, макар че аз знам и за още един, малко вероятен но все пак вариант.
На един приятел толедото беше разбило тампоните на задния мост и като удари в дупка от опъването му дърпаше ръчната :shock /представи си колко са били разлити. Това естествено няма общо с твоя проблем, но пък ще реши проблема на някой друг.

Върни се в “Passat”