Странен проблем с палене на Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен проблем с палене на Б4

Мнениеот Andrey » Сря 17 сеп 2008 8:48

Колеги, случи ми се нещо много странно. Колата по принцип си пали перфектно, но миналата седмица /беше страшна жега/ катерих Шипка зад един камион и малко вдигна температурата без да надхвърля 100 градуса. Спирам на върха за малко и когато тръгнах да запаля - ел мотора не върти изобщо. Добре, че бях спрял на наклона, та я бутнах малко и запалих. Малко по-надолу, след като се охлади пробвах и всичко беше ОК. Та се чудих дали няма някаква шашма, ако е прегряла да не може да завърти. По принцип след като се изгаси би трябвало да вдига температурата заради липса на циркулация.
Абе не знам - странна работа. Имате ли идеи?

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Сря 17 сеп 2008 9:24

Колега и при мен е така. В големите горещини стартера не иска да завърти. Оправя се или с бутане или с разклащане нагоре-надолу отпред вдясно от към алтернатора.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Сря 17 сеп 2008 9:57

Изобщо не проумявам какво може да му пречи на стратера да завърти при това положение. Чудя се дали не е просто съвпадение или наистина е от загряване.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 17 сеп 2008 10:25

Ако не чуваш щракване от стартера, означава,че ти е нагорял клемореда на контактния ключ.Ако чуваш щракване ,а не завърта стартера,означава,че или ти се е повредил "шалтера" на старатера или четки . :wink:

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Сря 17 сеп 2008 11:31

Както бях писал и в една друга тема, аз се съмнявам в клемореда. И при мен е така - при голяма жега дава контакт, но не винаги завърта стартера. Като разклатя малко ключа, върти. Като е хладно - всичко е нормално. Може би при жега контактните пластини на клемореда се измятат нещо.

Върни се в “Passat”