Уплътнение бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
morose
Автомобил: Passat B3
Двигател: RP
Контакти:

Уплътнение бензинова помпа

Мнениеот morose » Съб 26 ное 2005 18:03

Здравейте. Регистриран съм във форума от миналата седмица, но го посещавам редовно от началото на лятото. Страхотен е, много се радвам че има нещо такова. Имам един проблем с пасатора В3, който отлагам от доста време. Повода да пиша е изникването на втори.
1.Рефлекторите на фаровете са зле, особено на левия. Разбрах, че в София има няква морга при италианеца, може ли да каже някой колко струва един фар. Друг вариант ми предложиха – пръскане на рефлекторите. Посъветвайте ме кой да избера или пък нещо друго :dontknow: .
2.Преди време изгоря бензиновата помпа. Смених само механизма вътре – 150 лв :evil: . Отлагах монтажа доста време и сега като тръгнах да я слагам – проблем. Трябва ми уплътнението на помпата към резервоара. Старото е тотално разкапано, зимата вече настъпи, а знаете как се пали на газ :cry: .

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Уплътнение бензинова помпа

Мнениеот Lisho » Съб 26 ное 2005 19:06

morose написа: ........Трябва ми уплътнението на помпата към резервоара. Старото е тотално разкапано, ..... :cry: .

Що годе свястно (ново) струва около 18-20 лв. :roll:

моля попълни си полето местоживеене в профила!

Потребителски аватар
morose
Контакти:

Мнениеот morose » Съб 26 ное 2005 20:47

Както виждаш нашия град е малък и изглежда моя майстор ме баламосва, че ново не може да се намери. Може ли малко повече инфо?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Нед 27 ное 2005 8:49

morose написа:.....моя майстор ме баламосва, че ново не може да се намери. Може ли малко повече инфо?

В малкия град може и да "няма", а може и да има, но цената ще му е такава, че ще ти е по-изгодно да отидеш до София с кола и да си го купиш сам. :wink:
Поразпитай колеги от къде си купуват що годе свестни части в Пловдив. Зайчето може да пъкне и от най-забутаното магазинче, но с добра репутация.
Ако си с унивесал (демек комби) мога да ти опиша какво как се сменя. При желание самия ти да го играеш майстор. :P

моля попълни си полето местоживеене в профила!

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Нед 27 ное 2005 9:54

Пръскането на рефлекторите с някакъв спрей едва ли ще доведе до добър резултат и в крайна сметка и да ги напръскаш със сигурност няма да светят по добре,а и щом са помътняли явно стъклото пропуска вода и дори да ги напръскаш пак ще стане същата работа .Най-добрия вариант е да си намериш оригинални фарове/Hella/ втора употреба със запазени рефлектори.По моргите могат да се намерят за цена в диапазона 30-50 лв.Продават и нови,но оригиналните са скъпи близо 200 лв.за 1 бр.са Hella,а тея дето са по 80 лв.са някакви тайвански боклуци.Така,че най-добрия вариант е търсене по моргите .

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Нед 27 ное 2005 14:10

Колега, относно уплътнението в Пловдив може да провериш в едно магазинче, точно зад магазин ''Нева.'' Значи като влизаш в Пловдив по Карловско шосе /откъм Карлово/ ,на първия светофар караш направо, на втория също си направо, тръгваш по павираната уличка към новотела и на 50-100 метра вдясно има една малка уличка. Тръгваш по нея и на около 100-тина метра вляво ще видиш магазинче със жълта дограма, мисля че беше. По прозорците има налепени лепенки Фолксваген, Ауди ,Сеат и др. Собственика ,мисля че се казваше Данко и сигурно ще ти намери каквото търсиш. При него има и нови части и втора употреба. Успех в търсенето :D

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 27 ное 2005 14:55

И аз преди половин година правих бензинова помпа само че дадох само 40 лв за помпата от Ауди и я сложих в леглото на оригиналната от ФВ и така и мойто уплътнение се беше разложило от бензина и тръгнах да търся по Симеон.Искам да ти кажа че обиколих цялата улица и само на едно място един арабин го имаше това даваше ми го за 10 лева сас все пластмасата и аз му викам неможе ли само гумата без пластмасата и копеленцето разправя сас/без пластмасовата капачка все 10 лв и нямаше начин купих гумата и сега няма проблем помпата си работи просто трябва да си намериш оригинална защото ментетата се скапват за нула време айде успех с търсенето

Потребителски аватар
morose
Контакти:

Мнениеот morose » Нед 27 ное 2005 19:17

Във вторник ще ходя до Пловдив. Благодаря на всички, най вече на bat_milko :P . За фаровете някой от Пловдив пак да каже, мой колега е мяркал обява край пътя за възстановяване на рефлектори. Най добре е да намеря читави втора ръка ама малко ме съмнява да са както казва vw16v по 30-50лв. gruebel

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 27 ное 2005 20:59

Хора ако е за гарнитури от масло и бензиноустойчив материла свиркайте. Ще ви уредим.

Потребителски аватар
morose
Контакти:

Мнениеот morose » Пет 02 дек 2005 18:56

Да кажа кво стана. Уплътнение намерих в bosh сервиз в Пловдив за 20лв, фар от една морга на Пещерско - 65 лв :x , но е доста запазен и е Hella.

Върни се в “Passat”